KNHS


Mirella Vrolijk prolongeert KNHS-titel in Varsseveld

30 september 2007

VARSSEVELD (KNHS) Zware regenval teisterde Hippisch Festijn Varsseveld. Op zondag werden alle springrubrieken afgelast. Alleen de internationale eventingwedstrijd vond doorgang. Onze landeigenaren hebben alle medewerking verleend. De sport moet zegevieren, vonden zij, aldus Johan Venderbosch, dé motor achter het Hippisch Festijn. En hoewel sommige deelnemers hun paarden met het oog op onder meer de Military Boekelo (CCI3*) over twee weken terugtrokken, zegevierde de sport. Met Mirella Vrolijk als aanvoerster. Ze prolongeerde haar KNHS-titel in de klasse ZZ (CIC2*).

-
Twee keer, met twee verschillende paarden, dat is heel mooi, reageerde Mirella Vrolijk (33) na afloop. Vorig jaar won de in België woonachtige Nederlandse amazone met Harrys Horse Fine And Smart, dit jaar zadelde ze de Duits gefokte halfbloed Heide Prinz (v. Intervall XX). Na de vierde plaats in de dressuur en een foutloos springparcours stonden Vrolijk en Heide Prinz tweede achter Edith Tuytelaars (Esbeek) met Q-Star. De klassementsleidster kwam in de cross echter ten val. Ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Heel vervelend dat Edith viel, zo wilde ik liever niet winnen, aldus de uiteindelijke winnares, die in de cross nog wel aan de bak moest om de jongelingen Justin Maarse met Mosquito Mound Pigoletta, Jiska Ros met Ici Beau en Tim Lips met het voormalige internationale springpaard Van Schijndels Owaola achter zich te houden. Regerend nationaal juniorenkampioen Maarse (Middenbeemster) kwam heel dichtbij, maar de balk in het springparcours kostte hem uiteindelijk de titel.

Kampioene Vrolijk kreeg de elfjarige Heide Prinz dit jaar onder het zadel. Het is leuk, fit en werkwillig paard, maar soms is hij een beetje te brutaal. Hij heeft jarenlang zijn eigen rondjes kunnen lopen. In het M of Z kan dat nog wel, maar op dit niveau moet een paard absoluut luisteren. We werken heel hard aan de controle en gehoorzaamheid.

In het internationale eindklassement, gewonnen door de Belg Stefaan De Smet met Quick Misaura, finishte Vrolijk op een goede vijfde plaats. Aan het KNHS kampioenschap klasse ZZ (CIC2*) mochten alleen combinaties meedoen die nog geen driesterrenwedstrijd hebben gelopen. De CIC1* te Varsseveld leverde een Nederlandse overwinning op in de persoon van Jan van Beek (Rijsbergen) met Rudie.

Uitslag:

CIC2* (ZZ) , KNHS Kampioenschap:


1. Mirella Vrolijk (Wolvertem, B) Heide Prinz 57,0
2. Justin Maarse (Middenbeemster) Mosquito Mound Pigoletta 58.3
3. Jiska Ros (Wijhe) Ici Beau 64,0

4. Tim Lips (Made) Van Schijndels Owaola 64,3
5. Jenny van Rijsewijk (Oisterwijk) Misty Brown 71,4

Tekst: Petra Baas