Nederlandse Politiebond


Nieuwe leergang Met Alle Respect

Ook dit najaar biedt de NPB de mogelijkheid aan zijn kaderleden om een leergang Met alle respect' te volgen. Deze leergang, die op initiatief van de NPB is ontwikkeld, is het afgelopen jaar ook door de Stichting Arbeid & Politie met veel succes ingezet bij de verbetering van omgangsvormen.

Gratis voor NPB kaderleden
De NPB biedt zijn kaderleden de gelegenheid deze leergang gratis te volgen. Het is immers van groot belang dat juist kaderleden van onze bond een gerichte bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van omgangsvormen binnen de politie. De leergang bestaat uit in totaal vier tweedaagse cursussen (met overnachting) welke allen plaats zullen vinden in Villa Schoolthof te Kring van Dorth. De leergang wordt verzorgd door Vulkaan, coaching en advies. De data voor 2007-2008 zijn:


1 en 2 oktober 2007
5 en 6 november 2007
17 en 18 december 2007
21 en 22 januari 2008

De NPB beveelt deze leergang in het bijzonder aan bij OR- en OC-leden. Het aantal deelnemers is beperkt. Opgave van deelnemers kan tot 20 augustus via: scholing@politiebond.nl onder vermelding van naam, adres en afdeling.

NPB en de verbetering van omgangsvormen
Een veilige en prettige werkplek is belangrijk voor iedere werknemer en de organisatie waarbinnen men werkt. Voor de politie-organisatie geldt dat nog sterker: een cultuur waarbinnen collega's elkaar met respect behandelen geeft immers de grootste garantie dat burgers met eenzelfde respect benaderd worden. Maar ondanks dat dit belang algemeen onderkend wordt tekent de 'politie-cultuur' zich ongunstig af waar het gaat over ongewenste omgangsvormen, intimidatie en pesten op de werkvloer (Nisso-onderzoek 2007). De heersende politie-cultuur staat daarmee ter discussie. De gebruikelijke omgangsvormen zijn voor veel collegas een bron van ergernis en kunnen voor menigeen zelfs reden zijn de politie-organisatie te verlaten. Het is daarom dat de Nederlandse Politiebond initiatieven neemt en ondersteund die de omgangsvormen kunnen verbeteren.

Gepubliceerd op 16 juli 2007 door Henri Swinkels.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.