Ingezonden persbericht


MASWings kiest vanaf 1 oktober 2007 het luchtruim

Amsterdam, 14 augustus 2007

MASWings, de nieuwe regionale dochter van Malaysia Airlines, zal per 1 oktober officieel het route netwerk van Malaysia Airlines op Sabah en Sarawak uitbreiden. Met deze aanvulling hoopt Malaysia Airlines een sleutelrol te spelen bij de groei en de behoefte van de Nederlandse toeristen naar Maleisisch Borneo. De belangrijkste bestemmingen van MASWings in Sabah en Sarawak zijn: Kota Kinabalu, Miri, Bintulu, Sandakan, Sibu en Kuching.

MASWings zal het netwerk van 23 bestemmingen in Sarawak en Sabah in eerste instantie bedienen met vier Fokkers-50 en vier Twin Otters toestellen. Vanaf eind oktober worden nog drie Fokkers-50 en een Twin Otter aan de vloot toegevoegd.

Voor het gemak van de passagiers zal MASWings met hetzelfde reserveringssysteem werken als Malaysia Airlines. Met de verbeterde vluchtmogelijkheden naar en binnen Sabah en Sarawak, zal het aantal toeristen binnen de twee staten worden gestimuleerd.

Huib Gorter, Regional Manager Continental Europe bij Malaysia Airlines: "Naast de sociale betrokkenheid en verantwoordelijkheid die Malaysia Airlines voor de lokale gemeenschap van Sabah en Sarawak voelt, hebben wij er tevens alle vertrouwen in dat de samenwerking met MASWings ook een commercieel succes zal zijn. Wij zullen de uitgebreide toeristische en zakelijke markt een impuls geven in zowel Oost-Maleisië als de rest van de wereld om nieuwe groeimogelijkheden te ontwikkelen voor Malaysia Airlines en MASWings. Om deze reden heeft Malaysia Airlines ervoor gezorgd dat de vluchttijden goed aansluiten op die van MASWings."

--
=========================
WIECO ImPRove Communication
Wieco&Co. v.o.f.
"Pand Noord"
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
Phone +31 (0)20 715 53 30
Fax +31 (0)20 715 53 39
E-mail ilse@wieco.nl
Website www.wieco.nl
===========================