Gemeente Zwolle

Agenda korte raadsvergadering maandag 1 oktober 2007

Op maandag 1 oktober 2007 vindt er een korte raadsvergadering plaats van 19.00- 19.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein) in Zwolle.

Installatie nieuwe raadsleden

Installatie nieuw te benoemen raadsleden Dhr. D. Karst en Dhr. E. Hoogterp.

Meerjarenprogramma ICT

De raad wordt gevraagd in te stemmen met de systematiek van en rondom het Meerjarenprogramma ICT (MPI). Het college van B&W heeft bij het voorstel ICT investeringen in april 2007 reeds aangekondigd met een MPI te komen. Het MPI komt ook tegemoet aan de behoefte van de raad. In een aangenomen motie geeft de raad namelijk aan dat zij meer inzicht wil in de afwegingen die jaarlijks leiden tot een verzameling van investeringen, het kredietvoorstel. Het voorstel is op 17 september 2007 besproken in de commissie Bestuur. De commissie kon instemmen met het voorstel met uitzondering van het instellen van een werkgroep. Het dictum is hierop aangepast.

Tijdelijke garantstelling CSV´28

De raad wordt gevraagd om ten behoeve van voetbalvereniging CSV´28 de tijdige betaling van rente en aflossing te garanderen van een door CSV´28 af te sluiten lening van ¤ 100.000,00 in totaal. Dit tot het moment waarop de betreffende erfpachtakte voor het clubgebouw c.a. van CSV´28 op sportpark de Verbinding in Stadshagen gerealiseerd is, maar uiterlijk tot 1 januari 2008. Na een lang voortraject is de verhuizing van CSV´28 van sportpark Het Hooge Laar naar het nieuw sportpark de Verbinding in Stadshagen volop in voorbereiding. Aan het clubgebouw wordt hard gewerkt om deze tijdens de komende winterstop in gebruik te nemen. Naast de gemeentelijke bijdrage moet de vereniging voor de afwerking en inrichting van het clubgebouw ook zelf investeren. Hiervoor wil men een kredietovereenkomst met de ABN/AMRO-bank sluiten tot een totaalbedrag van ¤ 204.341,83. Hierin zit een bedrag van ¤ 10.000,-- voor een rekening-courant krediet en ¤ 94.340,83 voor een "oude" lening waar de gemeente reeds garant voor staat. De bank vraagt als zekerheiden een gepasseerde notariële akte met betrekking tot het eigendom van het clubgebouw. Deze akte is niet op korte termijn vast te stellen zodat de vereniging nu aan de gemeente een verzoek doet voor een tijdelijke garantstelling van ¤ 100.000,--. Deze garantstelling komt te vervallen zodra de te vestigen akte gepasseerd is. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling

Verlenen ontslag burgerlid fractie VVD

De raad wordt gevraagd het burgerlid van de VVD, mevrouw Ekkelenkamp, ontslag te verlenen als burgerlid van de commissie Welzijn. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Benoeming burgerleden PvdA en ChristenUnie

De raad wordt gevraagd mevrouw Michies te benoemen tot burgerlid van de PvdA voor de commissie Welzijn. Daarnaast wordt de raad gevraagd de heer Hooiveld te benoemen tot burgerlid van de commissie Bestuur. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Vaststelling ontwerpbestemmingsplan Kranenburg

De raad wordt gevraagd het ontwerpbestemmingsplan Kranenburg gewijzigd vast te stellen en mevrouw L.E. van Gerner in haar zienswijze tegemoet te komen. Mevrouw L.E. van Gerner heeft bezwaar gemaakt tegen:


* De bestemming woondoeleinden van de percelen Bergkloosterweg 3 en 5;
* De bestemming maatschappelijke doeleinden begraafplaats op het achter deze percelen gelegen gedeelte van het perceel met het kadastrale nummert 1431.

Het college van B&W staat positief tegenover het door mevrouw Van Gerner en de Stichting Stadsherstel naar voren gebrachte initiatief, maar op een verdere uitwerking wil het college van B&W in het kader van het bestemmingsplan niet langer wachten. Het initiatief zal in het kader van een latere herziening van het nu ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied Zwolle beoordeeld moeten worden. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.