Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

()

Jerboa + Absynthe Minded in Brakke Grond, Amsterdam Maandag 1 oktober in Brakke Grond

Iedere eerste maandag van de maand vindt in de Brakke Grond in Amsterdam een intieme concertavond plaats: PopGrond. Vlaamse bands spelen in dit Vlaams Cultuurhuis in Amsterdam een van hun eerste shows die ze in Nederland spelen. Noem het een presentatie, noem het een kennismaking. Beter is het een ontdekking te noemen. Laat je verrassen door de zuiderburen weet dat er naast Gabriel Rios nog veel meer moois gebeurt in België. Maandag 1 oktober zijn de Absynthe Minded en Jerboa te gast in PopGrond.

Virtuoos gegoochel met samples en andere draaitafelkunstjes gaan bij knoppentovenaar Jerboa hand in hand met een feilloos gevoel voor melodie en zanglijnen. Vandaar dat zijn bleeps en breaks ook moeiteloos de sprong kunnen maken naar een volwaardige popsong. Tussen weemoedige mijmeringen en luchtige pop, filmische triphop en donkere drum & bass in. Jerboa was al te zien op Pukkelpop, Dour en verschillende andere festivals in België. Imponeerde DJ Shadow, Krush en Yonderboi. Jerboa maakt zijn Nederlandse optreeddebuut in de Brakke grond!

Absynthe Minded kleurt zijn tegendraadse ballads, contemporaine jazz, verwrongen avant-rock en nerveuze funk bij met rijkelijke klezmer-, balkan- en hedendaags-klassieke klanken. En met de felst rockende viool van Vlaanderen. De band rondom zanger/gitarist Bert Onstyn heeft inmiddels al 3 albums in hun discografie staan en tourde al eens uitvoerig in Nederland langs de diverse poppodia. Nu is de band te zien in de intieme setting van de Brakke Grond, waarbij ze zeker nummers zullen spelen van hun dit jaar verschenen album There Is Nothing.

www.brakkegrond.nl
www.absyntheminded.be - www.jerbmusic.com


- EINDE PERSBERICHT -



Ingezonden persbericht