Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Afsluiten onderdoorgang Achterlaan N 209 (Nieuwe) Hoefweg


---

AFSLUITEN ONDERDOORGANG ACHTERLAAN N 209 (NIEUWE) HOEFWEG

De werkzaamheden ten behoeve van de reconstructie N 209 (Nieuwe) Hoefweg in de gemeente Lansingerland zijn gestart. Om tijdens deze werkzaamheden de veiligheid van (brom)fietsers te kunnen garanderen, is het noodzakelijk de Achterlaan af te sluiten voor (brom)fietsers van 1 oktober tot eind 2007.

Op de plek van de huidige kruising van de Achterlaan en de N 209 (ten noorden van het buurtschap Kruisweg) wordt een geheel nieuwe onderdoorgang gebouwd. De huidige verouderde onderdoorgang wordt vervangen door een langere, bredere en hogere onderdoorgang. Hierdoor is het mogelijk een betere indeling van de weg te maken en veiligere aansluitingen, waarmee de verkeersveiligheid verbetert.

Vanaf 1 oktober 2007 wordt de Achterlaan afgesloten voor (brom)fietsers (uitgezonderd bestemmingsverkeer). Vanaf de aansluiting met de Voorlaan geldt een omleiding voor (brom)fietsers via de Kruisweg en de Zoetermeerselaan. Deze omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Reconstructie N 209 (Nieuwe) Hoefweg
Het gedeelte van de N 209 tussen de veilingen/Anjerweg in Bleiswijk en de Vinexlocatie Oosterheem, wordt ook wel (Nieuwe) Hoefweg genoemd. Om te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer, verbreedt de Provincie Zuid-Holland de (Nieuwe) Hoefweg. Zowel ten noorden als ten zuiden van de rijksweg A12 wordt de weg verbreed in westelijke richting. De huidige 2x1-strooks rijbaan wordt hiermee een 2x2-strooks weg. Een nieuwe aansluiting op de A12 en een ongelijkvloerse spoorwegovergang met de A12 verkleint de kans op file en vergroot de verkeersveiligheid. Meer informatie hierover is te lezen op www.n209.nl.

Bron: Communicatie 070 - 441 66 22.


---

GEGEVENS WIJZIGEN / UITSCHRIJVEN:
http://pzhezine.ezines.i-park.nl/frontend/IPARKMAIL_PZHEZINE/unsub.cfm?uid=617&clist=19