Gemeente Delft

Startschot voor wijkmarkten op 1 oktober in Tanthof

Op maandag 1 oktober vindt de eerste van zeven wijkmarkten plaats. In Tanthof is iedereen van harte welkom van 16.00 tot 21.00 uur in Wijkcentrum de Hofstee. Afgelopen jaren organiseerde de gemeente een centrale wijkmarkt op de Markt en in het stadhuis. Dit jaar is deze ene wijkmarkt vervangen door zeven wijkmarkten, één in iedere wijk. Door in de wijken naar de bewoners toe te gaan, ontstaat een beter beeld van de wensen, verlangens en knelpunten die er leven in de wijk.

Samen met partners uit de wijk, zoals politie, welzijnsorganisaties en corporaties gaat de gemeente graag met Delftenaren in gesprek over alles wat er speelt of beter kan in de wijk. Dit jaar staan de wijkmarkten daarom in het teken van praten met elkaar om tot een fijnere wijk te komen. Iedereen met een voorstel tot verbetering van de wijk of buurt is welkom om dit voor te leggen aan bijvoorbeeld de wethouder of de wijkcoördinator. Een ander belangrijk deel van de wijkmarkten is dit jaar ingericht rond het thema zorg: zorg voor jezelf en zorg voor de buurt.

Wat is er zoal te doen op deze eerste markt in Tanthof? De wijkmarkt Tanthof biedt voor iedereen wat wils. Zo kunnen bewoners speeddaten met de wethouder, een voorstelling van het wijktheater bekijken, deelnemen aan discussies, meespelen in de verkeersquiz of de nationale gezondheidstest doen. Ook is er informatie verkrijgbaar over de gemeentelijke dienstverlening en de producten en diensten van maatschappelijk instellingen en wijkgerichte organisaties.

De overige wijkmarkten zijn:

Wijk Datum Locatie Tijd
Vrijenban Maandag 8 oktober Buurthuis Noord (Brasserskade) van16 tot 21 uur Hof van Delft
Voordijkshoorn Zaterdag 13 oktober Grotiuscollege (Bleijswijckstraat) van 13 tot 17 uur Voorhof Donderdag 18 oktober De Vleugel
(Aart van de Leeuwlaan) van 16 tot 21 uur
Wippolder Zaterdag 3 november Immanuelkerk (Schoemakerstraat) van 13 tot 17 uur
Binnenstad Maandag 5 november Meisjeshuis (Oude Delft) van 16 tot 21 uur
Buitenhof Zaterdag 17 november Grotiuscollege (Juniusstraat) van 13 tot 17 uur

Meer informatie over de wijkmarkten is te vinden op www.gemeentedelft.info/wijkaanpak.

Noot voor de redactie,