ProRail

Persbericht

25-09-2007

Extra fietsplaatsen op Zuidplein treinstation Ede-Wageningen

In opdracht van ProRail wordt maandag 1 oktober gestart met het bijplaatsen van 1176 fietsplaatsen op het Zuidplein bij het treinstation in Ede-Wageningen. Nu zijn er in totaal 480 onbewaakte fietsplaatsen op het Zuidplein. Op dinsdag 16 oktober zijn de werkzaamheden gereed en kan het publiek gebruik maken van deze extra fietsplaatsen.
In de fietsenstallingen kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. In de stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden tevens meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De uitbreiding van de fietsplaatsen bij de fietsenstalling op het Zuidplein in Ede-Wageningen is onderdeel van het project âRuimte voor de Fietsâ. Een project waarbij ProRail fietsenstallingen op stations vernieuwt en uitbreidt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Inmiddels zijn ruim 250 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets van en naar het station te stimuleren. Nu al komt bijna 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station.