Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Rioleren en ophogen Tuinenbuurt

Op maandag 1 oktober beginnen de werkzaamheden voor de reconstructie van de riolering en het ophogen van de Tuinenbuurt.

Wat gaat er gebeuren?

De bomen waarvoor een kapvergunning is verleend en de struiken worden gerooid. Het voetpad evenwijdig aan het fietspad, dat loopt vanaf de Socratestuin, langs de Platotuin tot aan de Aristotelestuin, wordt opgebroken en opnieuw aangelegd.

In de Voltairetuin wordt de riolering vervangen vanaf de hoek in de Filosofentuin ter hoogte van huisnummer 36 tot en met de achterzijde van blok Voltairetuin 5 tot en met 12.

In de Aristotelestuin vervangt de gemeente de riolering vanaf de achterzijde van blok Aristotelestuin 17 tot en met 22 tot en met de voorzijde van Aristotelestuin 23 en de voorzijde van blok Aristotelestuin 10 tot en met 16. Ook wordt de Aristotelestuin opgehoogd en opnieuw bestraat.

In de Socratestuin vernieuwt de gemeente de riolering geheel. Ook wordt hier de bestrating opgehoogd en opnieuw aangelegd.

Casema vernieuwt een groot gedeelte van het kabelnet. Deze nieuwe kabels worden zoveel mogelijk aan de voorzijde van de woningen gelegd. Ook de openbare verlichting wordt vernieuwd.

Werkvolgorde en planning

Eerst worden de bomen en struiken gerooid. Daarna volgt het voetpad evenwijdig aan het fietspad. Deze werkzaamheden zijn gepland tot eind oktober. In de maand november worden vervolgens de werkzaamheden in de Voltairetuin uitgevoerd. Vanaf half november tot eind december wordt er gewerkt aan de riolering van de Aristotelestuin. Na de kerstvakantie volgt dan de bestrating van de Aristotelestuin. Dit is begin februari klaar. Daarna volgen de werkzaamheden in de Socratestuin.

De planning is dit begin april 2008 af te ronden. Uiteraard is de planning sterk afhankelijk van de weersomstandigheden in de komende winterperiode.

Voetpaden in Schollevaar

In de week van 1 oktober beginnen de werkzaamheden aan de voetpaden tussen het fietspad Heksendans en het Ina Damman Erf en Griet Manshande Erf.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente gaat de struiken langs de voetpaden rooien. Daarna wordt het asfalt van de voetpaden opgebroken. Vervolgens wordt de fundering van de paden opgevuld en wordt het asfalt weer aangebracht. Nadat de voetpaden weer zijn aangebracht, wordt de grond aangevuld en wordt het gras ingezaaid. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken.

Ook beginnen in de week van 1 oktober de werkzaamheden aan de voetpaden tussen de Doelen

en de Bouvigne. Ook hier wordt het asfalt van de voetpaden opgebroken. Daarna wordt de fundering van de paden opgevuld en wordt het asfalt weer aangebracht. Nadat de voetpaden weer zijn aangebracht, wordt de grond aangevuld en wordt het gras ingezaaid. Deze werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Nieuw rioolgemaal Schenkel-Oost

Op maandag 1 oktober beginnen de werkzaamheden aan het nieuwe rioolgemaal in het groengebied nabij de Jasmijnsingel.

Wat gaat er gebeuren?

Eerst rooit de aannemer bomen en struiken en wordt het werkterrein ingericht. Om het bouwterrein te kunnen bereiken, wordt er vanaf de Jasmijnsingel een bouwweg aangelegd. Tijdelijk wordt op de Jasmijnsingel het eenrichtingsverkeer opgeheven en worden de drempels weggehaald om het bouwverkeer doorgang te kunnen verlenen. Tevens wordt er op de Jasmijnsingel een parkeerverbod aan beide zijden ingesteld. Ook het fietspad evenwijdig aan de Jasmijnsingel wordt afgesloten. De fietsers worden omgeleid via het parkeerterrein van sportpark Schenkel en de Capelseweg. Het gemaal zelf wordt gebouwd bij het trapveldje. Dit nieuwe gemaal vervangt het oude gemaal aan de Narcisstraat.

Tot het werk behoort ook het aanleggen van aan- en afvoerleidingen naar de Narcisstraat. De aannemer moet daarom ook graven voor de garageboxen van Narcisstraat 2 tot en met 16. Voor de aanleg van deze leidingen moet een deel van het bouwverkeer via de Goudenregenstraat naar de Narcisstraat rijden.

Wanneer het nieuwe gemaal klaar is, wordt de bouwweg vanaf de Jasmijnsingel bestraat om zo een definitieve toegang naar het gemaal te creëren. Ook het trapveldje wordt dan weer opnieuw aangelegd.

De planning is om het gemaal in mei 2008 in gebruik te nemen en het totale werk in juni 2008 af te ronden.