Artsen zonder Grenzen veilt kunst op eBay

26/09/2007 15:24



Artsen Zonder Grenzen



Amsterdam, 26 september 2007 - Van 1 tot en met 10 oktober worden negen zeer speciale kunstwerken via eBay geveild op internet. Het gaat om kunstwerken die speciaal voor Artsen zonder Grenzen gemaakt zijn in het kader van de foto-expositie 'Noodkreet: Hoe leuk moeten wij het maken?!'. Via www.artsenzondergrenzen.nl/eBay kan er geboden worden op negen - gesigneerde - kunstwerken van de hand van: modevormgever AZIZ, fotograaf en regisseur Carli Hermès, kunstschilder/fotograaf Casper Faassen, interaction designer Dimme van der Hout, architect Fenna Haakma Wagenaar, grafisch vormgever Niels Prins, kunstenaarsduo PIEK!, tattoëerder/schilder Rob Admiraal en beeldend kunstenaar Thomas Elshuis. De kunstenaars doen belangeloos mee aan de veiling; de opbrengst gaat volledig naar het werk van Artsen zonder Grenzen.

De Artsen zonder Grenzen foto-expositie toerde eerder dit jaar door grote steden in Nederland. Hiervoor lieten kunstenaars van uiteenlopende disciplines zich inspireren door foto's van nieuwsfotografen die gemaakt zijn in projecten van Artsen zonder Grenzen. Met verrassende resultaten: van een Afrikaans jongetje in MTV-setting, gestileerde fotografie tot intrigerende fotomontages. Het doel: mensen te prikkelen met een nieuwe blik te kijken en (weer) geraakt te worden door beelden van noodsituaties in de wereld. Negen kunstwerken worden nu geveild via eBay: www.artsenzondergrenzen.nl/eBay. De expositie is van 1 - 15 oktober nog te zien in Den Haag op het Stationsplein. Voor meer informatie, zie www.noodkreet.nl.

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Naast haar medisch werk treedt Artsen zonder Grenzen ook op als pleitbezorger en spreekt zij zich uit over misstanden die zij in haar werk tegenkomt.





http://www.noodkreet.nl