Gemeente Abcoude


Tunnels Winkeldijk en Voetangelweg per 1 oktober afgesloten

Omleiding verkeer Winkeldijk Abcoude 1 oktober 2007 1 juli 2011 Omleiding verkeer Voetangelweg Abcoude 1 oktober 2007 1 juli 2012

Zoals wij u eerder berichtten op deze pagina, worden de tunnels Winkeldijk en Voetangelweg per maandag 1 oktober 2007 afgesloten, vanwege werkzaamheden voor de verbreding van de A2. Als onderdeel hiervan bouwt Rijkswaterstaat tussen Holendrecht en Maarssen een fietstunnel bij de Winkeldijk met een aparte tunnel voor de rivier De Winkel. Bij de Holendrecht komen twee nieuwe viaducten over de Voetangelweg.

Omleiding verkeer Winkeldijk Abcoude 1 oktober 2007 1 juli 2011

In verband met deze werkzaamheden is de huidige tunnel Winkeldijk onder de A2 in de periode van 1 oktober 2007 tot en met 1 juli 2011 voor alle verkeer afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt het verkeer tussen de Winkeldijk en Abcoude omgeleid via de Vinkenkade en de Burg. des Tombeweg. Het verkeer richting Baambrugge wordt omgeleid via de Vinkenkade en de Zuwe. Hieronder ziet u een afbeelding van de toekomstige tunnels bij de Winkeldijk.

Omleiding verkeer Voetangelweg Abcoude 1 oktober 2007 1 juli 2012

Tevens is besloten om de huidige tunnel Voetangelweg in de periode van
1 oktober 2007 tot en met 1 juli 2012 voor alle verkeer af te sluiten. Tijdens deze afsluiting wordt het verkeer tussen de Voetangelweg en Abcoude omgeleid over het toekomstige fietspad (tevens landbouwontsluitingsweg) richting de Burgemeester des Tombeweg. Deze verlegde Voetangelweg is tijdens de bouwperiode voor alle verkeer open, totdat de definitieve onderdoorgang van de Voetangelweg onder de A2 door gereed is. Tegelijkertijd zal dan de definitieve inrichting van het fietspad en de ontsluitingsweg voor het landbouwverkeer gerealiseerd worden.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van Rijkswaterstaat, heeft de gemeente Abcoude besloten tot het afsluiten van deze tunnels om ook mee te werken aan een makkelijkere en veiligere werkwijze van de aannemer. Dat deze werkwijze afwijkt van de voorgestelde werkwijze van Rijkswaterstaat heeft te maken met kostenbesparing voor de gemeente.