Gemeente Dongen


Project Handhaving buitengebied

Het buitengebied heeft veel functies zoals landbouw en veehouderij. Iedereen kan er genieten van natuur en recreatie. Ook heeft het een cultuurhistorische waarde. Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor het buitengebied en gelukkig gaan we er steeds bewuster mee om. De gemeente Dongen organiseert samen met de gemeente Loon op zand en de politie Midden- en West Brabant eind september wederom het project Handhaving Buitengebied.

Op 1 - 2 en 3 oktober 2007, wordt een deel van het buitengebied bezocht door verschillende instanties. Van elke woning, bedrijf, maar ook natuurgebieden, bossen en weilanden wordt gecontroleerd of voldaan wordt aan de huidige regelgeving. Bij de uitvoering zijn verschillende organisaties betrokken, zoals het Waterschap de Brabantse Delta, de Algemene Inspectiedienst, Staatsbosbeheer en de Provincie Noord-Brabant. Méér samenwerking leidt tot een betere handhaving van de regels die in het buitengebied gelden, maar ook tot een betere afstemming tussen de instanties. Het voordeel voor degenen die in het buitengebied wonen en/of werken is dat zij zoveel mogelijk gecombineerde bezoeken van de instanties krijgen.

Onderzoeksgebied
Het totale buitengebied binnen zowel de gemeente Dongen als de gemeente Loon op Zand is onderverdeeld in verschillende deelgebieden. Ieder jaar wordt er een ander deelgebied bezocht en gecontroleerd. Het gebied dat dit jaar wordt bezocht betreft s Gravenmoer en Onkelsloot noordzijde, tot aan de Vaartweg, Dongen zuidzijde en Mr. Janssenweg noordzijde tot aan de Hoge Dijk. Bewoners van dit gebied krijgen ongeveer twee weken voordat de actie plaatsvindt een folder waarin wordt beschreven hoe de actie in zijn werk gaat.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de heer P.van Strien, via telefoonnummer 383380.

Laatst gewijzigd: 27-9-2007