Gemeente Echt-Susteren


Commissie Ruimtelijke Ordening op 1 oktober

De commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen vergadert volgende week op maandag 1 oktober. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

De commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen wordt in haar vergadering geïnformeerd over een raadsvoorstel inzake het Beleidsplan Openbare Verlichting en een raadsvoorstel over het Beeldkwaliteitsplan Openbare Ruimte.

De straatverlichting in de voormalige gemeenten Echt en Susteren werkt nog steeds verschillend. Daarnaast moet de verlichting worden aangepast aan de eisen van deze tijd. Om te bekijken hoe dit het beste kan gebeuren, heeft het college samen met Essent Lighting een Beleidsplan Openbare Verlichting gemaakt. Dit beleidsplan bevat aanbevelingen. Het voorstel van het college aan de raad is in eerste instantie drie van deze aanbevelingen uit te voeren.

De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van wegen, parkeerplaatsen, stoepen, riolen en groenstroken (de openbare ruimte). Om dit onderhoud goed te kunnen plannen en uit te voeren, dient de raad aan te geven hoe deze wegen, stoepen, riolen en groenstroken eruit moeten zien (beeldkwaliteit) en wat het onderhoud mag gaan kosten. Het college heeft een Beeldkwaliteitplan Openbare Ruimte gemaakt. Hierin zijn de verschillende mogelijkheden voor het onderhoud beschreven en stelt het college de raad voor om een bepaalde oplossing te kiezen.

Agenda


1. Opening / mededelingen


2. Vaststellen agenda


3. Spreekrecht publiek


4. Vaststelling verslag vergadering van 20 augustus 2007


5. Raadsvoorstel Beleidsplan Openbare Verlichting


6. Raadsvoorstel Beeldkwaliteitplan Openbare Ruimte


7. Rondvraag


8. Sluiting

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat voor de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze agendapunten gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en voor het tijdig doorgeven dat u gebruik wilt maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agenda's en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl, onder `bestuur & organisatie'.