Gemeente Delft

Perstoelichting visie Delfts Jeugdbeleid

Geachte redactie,

Hierbij nodig ik u uit voor een perstoelichting op maandag 1 oktober 2007, van 14.00 - 15.00 uur op de 9e verdieping van de Torenhove, Martinus Nijhofflaan 2, in Delft.

Het college is akkoord gegaan met de aanzet tot een Delftse jeugdnota. Dit discussiestuk bevat een nieuwe visie op het jeugdbeleid in Delft. Op 9 oktober discussieert de commissie WIJZO hierover. Het stuk wordt dit najaar ook besproken met professionals en jongeren in de stad. Deze gesprekken geven input voor de uiteindelijke Nota " Opgroeien in Delft " die begin 2008 zal verschijnen.

Goed jeugdbeleid is niet alleen van belang voor de sociale en culturele ontwikkeling van Delft, maar ook voor de economische ontwikkeling. In de afgelopen jaren heeft de visie op jeugd zich in toenemende mate ontwikkeld tot een probleemgerichte benadering. In Delft willen we de komende tijd ook vanuit een ander perspectief naar de jeugd kijken. Delft kiest daarbij voor een positieve insteek richting kinderen en jongeren, waarbij wordt uitgegaan dat kinderen en jongeren naarmate ze opgroeien steeds meer zelfstandige keuzes maken.

Wethouder Rensen geeft een toelichting over de visie op het Delftse jeugdbeleid. Voor meer informatie over de toelichting kunt u contact met mij opnemen via telefoonnummer (015) 260 2669. Met vriendelijke groet,

Jeanine Bekking
Gemeente Delft
Communicatieadviseur