Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 40

28 september 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 1 t/m 7 oktober 2007

Burgemeester Opstelten bij onthulling tram 'Kanker raakt iedereen'

Burgemeester Ivo Opstelten is op maandag 1 oktober om 12.15 uur aanwezig bij de onthulling van de tram met het opschrift 'Kanker raakt iedereen'. De tram rijdt enkele maanden door Rotterdam om de fondsenwervingactie voor een nieuw laboratorium voor kankeronderzoek in het Erasmus MC - Daniël den Hoed onder de aandacht te brengen. De RET en ING zijn de gezamenlijke sponsors van dit project.

Locatie: ING, Weena 505 (37e etage) te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Erasmus MC - Daniël den Hoed, mw. S. Wigmore,

Tel. 06 - 5341 3649)

Wethouder Geluk reikt RET toolkit uit

Op dinsdag 2 oktober om 9.00 uur overhandigt jeugdwethouder Leonard Geluk de RET toolkit aan vertegenwoordigers van vijf scholen in de 1e klas trouwzaal van het stadhuis. De toolkit bestaat uit een lespakket dat leerlingen bewust maakt van hun eigen gedrag in en rond tram, bus of metro. Stichting De Meeuw heeft in opdracht van RET de toolkit ontworpen voor docenten en scholieren van de hoogste klassen van het basisonderwijs en de brugklassen van het voortgezet onderwijs. De vijf scholen hebben meegedaan aan de pilot.

(Voor meer informatie: RET NV, Dirk Spaans, tel. 010 - 447 6767 of 06 - 5158 6580)

Wethouder Schrijer spreekt op conferentie World Habitat Day

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) spreekt op dinsdag 2 oktober om 11.00 uur tijdens de conferentie World Habitat Day. Het thema van het congres is: "a safe city is a just city". Dominic Schrijer zal spreken over het veiligheidsprogramma van Rotterdam. Hij zal uitleg geven over de aanpak van probleemwijken in Rotterdam en in het bijzonder over de rol die de stadsmariniers hierin vervullen. Aan de hand van twee cases wordt de aanpak van Rotterdam en Johannesburg bediscussieerd. Op 1 en 2 oktober vindt de internationale conferentie World Habitat Day plaats. Het congres wordt o.m. geopend door minister E. Vogelaar en burgemeester Deetman. Locatie: Ridderzaal te Den Haag.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie, Paul Tissingh, tel. 010 - 417 35 15 of

06 - 51 07 47 91)

Wethouder Geluk opent Centraal Onthaal Jongeren

Op dinsdag 2 oktober vindt om 16.30 uur de officiële opening plaats van Centraal Onthaal Jongeren (COJ) door jeugdwethouder Leonard Geluk. COJ is gehuisvest bij het Jongerenloket aan de Westblaak 122. Vanaf 1 oktober kunnen dak- en thuisloze jongeren uit Rotterdam voor al hun hulpvragen terecht bij dit meldpunt. Het COJ biedt opvang, dagbesteding en schuldhulpverlening, de dienstverlening van het Jongerenloket is uitgebreid.

(Voor meer informatie: Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lisette van Hemert, tel. 010 - 453 3732)

Wethouder Bolsius ontvangt delegatie uit Vietnam

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) ontvangt dinsdag 2 oktober om 17.30 uur vertegenwoordigers van Vietnamese brancheorganisaties in het stadhuis, aan de Coolsingel 40. Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) organiseert een rondetafelconferentie om Vietnam in de schijnwerpers te zetten. Vietnamese ondernemers zien Rotterdam als de 'gateway to Europe' en hopen tijdens deze conferentie Vietnam beter op de kaart te zetten als 'Gateway tot Asia'. De verwachting is dat de productiekracht van Vietnam zal blijven toenemen en de export zal blijven groeien.

(Voor meer informatie: Rotterdam Port Promotion Council, Marjolein Warburg, tel. 010 - 205 2380)

Wethouder Karakus aanwezig bij Iftar maaltijd

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) woont op dinsdag 2 oktober om 20.00 uur een Iftar maaltijd bij in het wijkgebouw Nieuwe Persoonshal aan de Persoonsdam 139. De Iftar maaltijd wordt georganiseerd door Stichting Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord en de Nieuwe Unie. De Iftar is een deel van de Ramadan. In deze vastenmaand staan tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning centraal. Deze Iftar maaltijd is bedoeld om de dialoog tussen culturen te versterken en de sociale cohesie binnen de samenleving van de wijk Feijenoord te bevorderen.

(Voor meer informatie: Stichting Bewonersorganisatie deelgemeente Feijenoord, Necat Kaya, tel. 010 - 4849210 of e-mail n.kaya@stbdf.nl)

Wethouder Kriens ondertekent convenant Sociaal Pension de Schuilplaats

Wethouder Jantine Kriens (zorg, welzijn en maatschappelijk opvang) ondertekent woensdag 3 oktober om 17.00 uur samen met vertegenwoordigers van de deelgemeente Charlois, het Centrum voor Dienstverlening en de politie het convenant Sociaal Pension de Schuilplaats. De ondertekening vindt plaats in het deelgemeentekantoor van Charlois, Boerhaavestraat 11. De Schuilplaats is een pension voor dak- en thuislozen. Afgelopen periode hebben alle partijen intensief samengewerkt om de overlast rondom het pension effectief te bestrijden en de zorg aan de bewoners te intensiveren.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Anja Pels, tel. 010 - 417 9428 of 06 - 2249 9487)

Wethouder Schrijer in gesprek met stakeholders over actieprogramma Winkelgebieden

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) gaat op woensdag 3 oktober in gesprek met afgevaardigden van de Kamer van Koophandel, ondernemersverenigingen, woningbouwcorporaties, makelaars en Ondernemersnetwerk 010 over het actieprogramma Winkelgebieden. In het gesprek komen onderwerpen als veiligheid, aantrekkelijke buitenruimte, bereikbaarheid en een gevarieerd winkelaanbod aan de orde. De gemeente heeft het Actieprogramma Winkelgebieden opgesteld om de economische bedrijvigheid van een aantal winkelgebieden te versterken.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 010 - 417 35 15 of 06 - 51 07 47 91)

Wethouder Kriens opent Symposium Halt

Wethouder Jantine Kriens (zorg, welzijn en maatschappelijk opvang) spreekt donderdag 4 oktober om 13.00 uur het welkomstwoord voor de deelnemers van het symposium "25 jaar raakvlak tussen preventie en repressie." Dit symposium ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Halt vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. Andere sprekers zijn onder meer André Rouvoet, programmaminister Jeugd en Gezin en Peter den Oudsten, burgemeester van Enschede en voorzitter van Halt Nederland. Halt is de schakel tussen preventie, straf en zorg voor jongeren. 25 jaar geleden startte de organisatie in Rotterdam.

Tijdens het symposium kijkt Halt met deskundigen en betrokkenen naar de toekomst, onderzoekt met hen het raakvlak tussen preventie en repressie en stelt hen de vraag hoe wij jongeren in deze tijd zien, als lust of als een last?

(Voor meer informatie: Halt Rotterdam - Rijnmond, Ad Kievit, tel. 010 - 281 85 55)

Wethouders Geluk en Kriens bij congres over hangjongeren

De wethouders Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) en Jantine Kriens (zorg, welzijn en maatschappelijk opvang) zijn als gastspreker aanwezig op de conferentie ' jongeren: kansen en overlast' op zaterdag 6 oktober in Las Palmas, Wilhelminakade 320. De conferentie start om 14.00 uur. Naast de wethouders spreken Theo Prenen, korpsportefeuillehouder Jeugd van de politie Rotterdam-Rijnmond en Barend Rombout, hoofd Bureau Frontlijn. Doel van de conferentie is om met de aanwezige deskundigen een aanpak van overlastgevende jongeren te organiseren.

(Voor meer informatie: PvdA Rotterdam, Remco van Vliet, tel. 010 - 417 2105)

Burgemeester Opstelten ontvangt World Harmony Run

Burgemeester Ivo Opstelten ontvangt op zaterdag 6 oktober om 17.00 uur de World Harmony Run op de Boompjes 70, ter hoogte van restaurant Blitz. De World Harmony Run is een estafetteloop voor internationale vriendschap en begrip. Dit jaar draagt een internationaal team van hardlopers een brandende fakkel, die symbool staat voor het verlangen naar wereldwijde eenheid en harmonie. De lopers bezoeken scholen, verenigingen, sportclubs en organisaties om mensen te motiveren zich in te zetten voor een harmonieuze wereld en samenleving. De hardlopers van World Harmony Run lopen die dag van Breda naar Rotterdam.

(Voor meer informatie: www.worldharmonyrun.org World Harmony Run, Annemijn Schuringa, tel. 070 - 365 18 63 of 06 - 460 33 468)

Wethouder Karakus opent Rotterdams Bouwputtenfestival

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) opent op zondag 7 oktober om 13.00 uur de vijfde editie van het Rotterdams Bouwputtenfestival op het Binnenwegplein. De wethouder onthult het campagnebeeld van 'Bouwplaatsen in de Binnenstad'. De opening is onderdeel van de show 'Branie in de bouwput' van RTV Rijnmond. Tijdens het Bouwputtenfestival in oktober staan alle bouwactiviteiten in de stad centraal.

(Voor meer informatie: City Informatiecentrum, Esther Schoemaker, tel. 010 - 489 7201 of 06 - 5263 1259, of www.cic.rotterdam.nl)

Burgemeester Opstelten en jongerenburgemeester Moreira Santos reiken prijzen uit tijdens Big Air Rotterdam

Burgemeester Ivo Opstelten en jongerenburgemeester Andrea Moreira Santos reiken op zondag 7 oktober om 17.30 uur de prijzen uit tijdens de Big Air Rotterdam op het Willemsplein (voet Erasmusbrug, noordzijde). Big Air is onderdeel van de Nokia Snowboard FIS World Cup en de eerste officiële wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. De snowboarders springen van een 35 meter hoge en 100 meter lange schans die bedekt is met sneeuw. De finale van Big Air Rotterdam wordt live uitgezonden op Studio Sport, TMF en Eurosport.

(Voor meer informatie: Communicatie Sport en Recreatie, Nicoline Berkhout,

tel. 010 - 267 20 04 of 06 - 41 42 55 02)

En verder...

bezoekt burgemeester Ivo Opstelten op zaterdag 6 oktober om 18.00 uur de Out Fair aan de Schiedamsevest (hoek Schilderstraat Witte de Withstraat). De Out Fair wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het COC Rotterdam.

(Voor meer informatie: COC Rotterdam, projectleider mw. T. Teune,

tel. 06 - 242 800 92)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam