Provincie Noord-Holland

Datum


1-10-2007

Onderwerp

Werksessies tunnelstudie Zuidtangent Haarlem gestart

Katja Grevers

Donderdag 27 september vond de eerste werksessie plaats over de Tunnelstudie Zuidtangent Haarlem. Haarlemmers, ervaringsdeskundigen en vakinhoudelijke experts discussieerden over de bereikbaarheid van Haarlem met het openbaar vervoer. Hierbij stond Haarlem als winkel-, woon-, werk- en toeristenstad centraal. De uitkomsten van de bijeenkomst vormen de basis van mogelijke tunnelvarianten die tijdens komende bijeenkomsten worden uitgewerkt.

Centrale vraag tijdens de eerste werksessie was hoe de hoogwaardige OV-bereikbaarheid van de stad er in 2030 idealiter uit zou zien. De uitkomsten van deze sessie komen in een uitgebreid verslag te staan en zijn te lezen in de komende nieuwsbrief.
Deze nieuwsbrief verschijnt in de eerste helft van oktober en is vanaf dat moment ook te vinden op de website van het project www.tunnelstudie.nl. Belangstellenden kunnen zich nu al via de website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Meepraten via website
Ook is het mogelijk om via een forum op de website te reageren op een aantal stellingen, die te maken hebben met de tunnelstudie. Dit biedt de mogelijkheid aan alle Haarlemmers om mee te discussiëren. Op de website is ook alle informatie over de haalbaarheidsstudie te vinden.

In oktober en november vinden nog twee werksessies plaats. In de werksessie van oktober zoeken de deelnemers naar kansrijke varianten, in de werksessie in november wordt onderzocht wat de effecten daarvan zijn. Hierbij wordt gekeken naar het maatschappelijk draagvlak, financiële en technische haalbaarheid en in welke mate de varianten bijdragen aan de verbetering van de bereikbaarheid, leefbaarheid en stedenbouwkundige kwaliteit (met oog voor het historisch karakter van de binnenstad).

Verloop studie
De studie loopt tot en met december 2007. Het onderzoeksrapport dat hieruit voorkomt, moet inzicht geven in de voorwaarden waaronder een tunnel gerealiseerd kan worden. Het vormt de basis voor bestuurlijke besluitvorming begin 2008 over de eventuele aanleg van een tunnel.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht