Ingezonden persbericht




Agro & Co Kapitaalfonds neemt belang in BasFood

Impuls voor gewasinformatie via satellietbeelden

Tilburg (1 oktober 2007) - Agro & Co Kapitaalfonds neemt een minderheidsbelang in BasFood B.V. Deze Eindhovense onderneming levert akkerbouwers met behulp van satellietbeelden kostbare gewasinformatie. Aan de hand van geconstateerde groeipatronen kan de producent maatregelen nemen om de opbrengst en de kwaliteit van het gewas te vergroten.

Met de kapitaalinjectie steunt Agro & Co Kapitaalfonds de groeiambities van BasFood. Over de omvang van het aandelenbelang en de grootte van de investering doen de betrokken partijen geen mededelingen.

Croplook

BasFood heeft met CropLook een baanbrekend product in handen. Het reken- en interpretatieprogramma vertaalt satellietdata naar groeikarakteristieken zoals opbrengst, waterbehoefte en benodigde stikstof. Boeren krijgen met die informatie inzicht in de groeizame en minder groeizame plekken van hun perceel. Naarmate de oogst dichterbij komt heeft deze informatie een steeds grotere voorspellende waarde.

Directeur Frans Bastiaanssen ziet de deelneming van Agro & Co Kapitaalfonds als een onmisbare stap voor de verdere ontwikkeling van zijn onderneming. ,,In het verleden zijn veel pogingen gedaan een soortgelijk product te ontwikkelen. Allemaal tevergeefs, omdat men niet in staat bleek structureel de vereiste nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen. In een reeks pilots heeft CropLook zijn waarde bewezen. Met de steun van Agro & Co zetten we vol vertrouwen de laatste stap naar de markt.''

Investment Manager Henri Schellen van Agro & Co vindt BasFood goed passen bij de doelstellingen van zijn organisatie. ,,Agro & Co wil door actief technologische vernieuwingen te ondersteunen, bijdragen aan een grotere efficiency in de landbouw.''

Investeerder in agrofood

Agro & Co Kapitaalfonds richt zich met zijn participaties op jonge, veelbelovende en innovatieve ondernemingen die actief zijn binnen de agrofoodsector. Het fonds - als enige in zijn soort actief in de agrofood - beschikt over een vermogen van 20 miljoen euro.

Deelnemers in Agro & Co Kapitaalfonds zijn alle Brabantse Rabobanken, de provincie Noord-Brabant en de zuidelijke landbouworganisatie ZLTO.

Per deelneming investeert het fonds maximaal 500.000 euro tot een maximum van 1.500.000 euro per bedrijf. Agro & Co neemt altijd een minderheidsbelang.

----------
Over BasFood
De broers Frans en Wim Bastiaanssen richtten in 2002 BasFood op, met als doel via CropLook de agrarische sector de meest gedetailleerde en betrouwbare gewasinformatie te leveren. In verscheidene tests - met behulp van de ZLTO - is de kracht van CropLook bewezen en het programma verder verfijnd. Meer informatie over BasFood is te vinden op www.basfood.com.

Over Agro & Co Kapitaalfonds
Agro & Co Kapitaalfonds maakt deel uit van Agro & Co Brabant, de ontwikkelmaatschappij voor de agrofoodsector en groene ruimte in Brabant. Agro & Co steunt innovatieve, startende bedrijven die in de agrofood het verschil kunnen maken. Zo nodig verstrekt Agro & Co via zijn kapitaalfonds risicodragend vermogen om ondernemers de laatste stap naar marktintroductie te kunnen laten zetten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.agro-co-brabant.nl.