Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 01-10-2007

Snorfietser onder invloed

UTRECHT De politie heeft een man op een snorfiets aangehouden omdat hij onder invloed over de Catharijnesingel reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een snorfiets heel langzaam over de Catharijnesingel rijden. De man reed zo langzaam dat de agenten besloten hem te controleren. Op het moment dat de man van zijn snorfiets afstapte, viel hij bijna om. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de 32-jarige Utrechter een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 560 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Aanrijding

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat vond in de nacht van zondag 30 september op maandag 1 oktober een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een meisje gewond raakte.

Een 17-jarig meisje uit Utrecht reed omstreeks 00.25 uur met haar snorfiets over de

St. Jacobsstraat. Het meisje reed in de richting van de Oudenoord. Plotseling raakte zij de stoep en ging met haar snorfiets onderuit. Door het ongeval raakte de Utrechtse gewond aan haar pols en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Havikstraat heeft de politie zondagavond een man aangehouden voor het plegen van een diefstal uit een auto.

De politie werd omstreeks 18.05 uur gebeld door een getuige die gezien had dat een drietal jongens een achterruit van een auto die geparkeerd stond aan de Havikstraat had ingegooid. Eén van de verdachten had uit de auto een LCD-scherm weggenomen. De getuige was achter één van de verdachten aangerend, maar kon hem niet meer achterhalen.

Na enige tijd zag de getuige de verdachte wederom op de Havikstraat lopen en dirigeerde de agenten naar een groep jeugd waar de man tussen stond. De 20-jarige Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man ontkende iets met de inbraak te maken te hebben. Tijdens de fouillering trof de politie nog een hoeveelheid verdovende middelen bij de man aan.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag op de Sartreweg een man aangehouden omdat hij een ander man had geslagen en rondom dronken was.

De politie kreeg omstreeks 17.15 uur een melding dat een man op de Sartreweg ter hoogte van de brandweerkazerne een mishandeling had gepleegd. Ter plaatse troffen agenten een


42-jarige man aan. De verdachte bleek een 35-jarige man uit Leeuwarden geslagen te hebben. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man werkte niet mee op het moment dat hij ingesloten werd. Tevens bleek dat hij rondom dronken was.

Laatst gewijzigd 01-10-2007 9:48 | © Politie Utrecht