Royal Friesland Foods



1 oktober 2007

Friesland Foods Domo kiest IMCD als Europese distributiepartner

Versterken distributie in Europa

Friesland Foods Domo kiest IMCD als Europese distributiepartner

Friesland Foods Domo brengt haar distributieactiviteiten voor pharma- en voedingsingrediënten in Europa onder bij één partner, IMCD. Friesland Foods Domo wil hiermee de efficiëntie van haar distributie, verkoop, marketing en service verbeteren.

Friesland Foods Domo ontwikkelt, produceert en verkoopt ingrediënten en halffabrikaten op basis van wei en melk als wei-eiwitconcentraten, biofunctionele ingrediënten, diverse soorten lactoses (melksuikers) en (diep)ontzoute weiproducten. Deze waardevolle ingrediënten worden gebruikt door voedings- en farmaceutische bedrijven over de gehele wereld.

Voor haar distributie in Europa werkte Friesland Foods Domo al samen met IMCD, naast andere locale distributeurs. Friesland Foods Domo heeft nu besloten om haar Europese distributieactiviteiten exclusief bij IMCD onder te brengen, uitgezonderd Spanje voor de voedingsindustrie.

"De keuze is gevallen op IMCD vanwege haar professionele aanpak in de farmaceutische en voedingsindustrie in heel Europa", aldus Roelof Joosten, managing director van Friesland Foods Domo. De samenwerking is gericht om gezamenlijk alle Europese klanten zo optimaal mogelijk te bedienen waarbij Friesland Foods Domo zich zal richten op de voor haar specifieke groep strategische klanten. Joosten: "De klanten die via IMCD bediend zullen worden is een dermate grote groep die te omvangrijk en te verspreid is om er zelf de dagelijkse contacten mee te kunnen onderhouden en een efficiënte distributie te realiseren. Door de samenwerking met IMCD denken wij al onze klanten optimaal te kunnen bedienen."

"Wij zijn verheugd dat wij onze productenportfolio kunnen uitbreiden met de producten van het gerenommeerde Friesland Foods Domo. Het versterkt onze positie als leidende Europese distributie partner in het farmaceutische- en voedingssegment", aldus Piet van der Slikke, CEO IMCD Group.

IMCD zal vanuit haar 25 lokale kantoren en magazijnen in Europa op exclusieve basis de farma- en voedingsingrediënten van Friesland Foods Domo verkopen, distribueren en promoten.

Friesland Foods Domo
Friesland Foods Domo heeft productielocaties in Bedum, Borculo, Dronrijp en Workum in Nederland en verkoopkantoren in Zwolle, Maleisië en Groot-Brittannië en een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers en distributeurs. Friesland Foods Domo is een werkmaatschappij van Royal Friesland Foods. Royal Friesland Foods realiseerde in 2006 een omzet van 4,7 miljard euro en telt wereldwijd ruim 15.000 medewerkers.

IMCD Group
IMCD Group, met haar hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland, heeft een omzet van 800 miljoen euro en 800 medewerkers. IMCD Group is een toonaangevend netwerk van bedrijven in marketing, sales en distributie van chemische specialiteiten en voeding/farma/cosmetische ingrediënten.
De groep verleent haar diensten via haar kantoren en magazijnen in Europa, Australië, Nieuw Zeeland en Afrika.
Het voorziet veel van de toonaangevende internationale fabrikanten van marketing expertise en technische verkoopondersteuning voor de betreffende markten.