Gemeente Epe


Startnotitie visie bedrijventerreinen en detailhandel


Het college van B&W legt de raad op 15 november een startnotitie voor van de visie op de bedrijventerreinen en de visie op de detailhandel. De Aanbevelingsnota Economie vormt de basis voor de beide op te stellen visies.

Bedrijventerreinen
De bedrijven in de gemeente Epe zorgen voor werkgelegenheid. De sector industrie is een van de belangrijkste werkgevers. Door de vergrijzing en het tekort aan technisch personeel krijgt het bedrijfsleven met knelpunten te maken. De gemeente wil zich inspannen om de werkgelegenheid te behouden. Daarom gaat de gemeente een visie opstellen, waardoor duidelijk wordt of er een herstructurering van de bedrijventerreinen mogelijk is. En waar, wanneer en van welk niveau eventuele uitbreidingen van de terreinen dienen te worden gerealiseerd. In het overleg met de Bedrijvenkring Gemeente Epe en de Industriekring Eekterveld Vaassen zullen onderwerpen uit de op te stellen visie regelmatig worden besproken.

Detailhandel
De gemeente wil de detailhandel in de centra een aantrekkelijk vestigings-en verblijfsklimaat waarborgen. Daarom is het noodzakelijk dat er een visie voor de detailhandel wordt opgesteld. Het parkeren, de bereikbaarheid van de kernen en het winkelaanbod enz. komen ook aan de orde. In het overleg met de ondernemingsverenigingen zullen onderwerpen uit de op te stellen visie regelmatig worden besproken.