Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070800860

Vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de subsidie voor het project Tri-Angel. (Ingezonden 28 september 2007)


1
Is het u bekend dat voor het project Tri-Angel, onderdeel van het "Viersteden project" van de Stichting TeleTrust, de projectsubsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dit jaar afloopt? 1)


2
Deelt u de mening dat chat hulpverlening aan allochtone homoseksuele jongeren van groot belang is? Deelt u voorts de mening dat het project Tri-Angel een voorbeeld is van een innovatieve vorm van hulpverlening waarbij een moeilijk bereikbare doelgroep wordt aangesproken?


3
Hoe waardeert u de activiteiten van Tri-Angel, welke het bieden van chat hulpverlening en het doorverwijzen van allochtone jongeren behelzen, bijvoorbeeld in geval van opvang bij eer gerelateerd geweld, waarbij nauw wordt samengewerkt met verschillende organisaties en diverse Randstadgemeenten?


4
Deelt u de mening dat de emancipatie van homoseksuele allochtone jongeren nog niet voltooid is en dat de Stichting TeleTrust door haar voorlichtingsactiviteiten over homoseksualiteit aan allochtone jongeren een zeer waardevolle bijdrage levert aan die emancipatie?


5
Is het u bekend dat de Stichting TeleTrust met het project Tri-Angel een bijdrage levert aan de landelijke projecten "Weerbaarheid van allochtone homoseksuele jongeren" van Forum en het "Bespreekbaar maken van homoseksualiteit in etnische kring" van het COC Nederland / Artikel 1 en dat zonder een vervolgsubsidie deze samenwerking niet kan worden voortgezet?


6
Is het u bekend dat chat hulpverlening een landelijk bereik heeft, chat hulpverlening kosteneffectief is, maar dat de Stichting TeleTrust slechts met een vervolgsubsidie en met een uitbreiding van middelen haar dienstverlening vanaf 1 januari 2008 kan voortzetten?


7
Deelt u de mening dat de Stichting TeleTrust een voor de handliggende organisatie is voor de uitvoering van het Tri-Angel project vanwege haar ervaringen met (chat) hulplijnen zoals de SOS Telefonische Hulpdienst en de Kindertelefoon?


8
Bent u bereid de Stichting TeleTrust in samenwerking met COC Nederland financieel bij te staan het project Tri-Angel voort te zetten? Zo neen, waarom niet?


1) Amendement Van der Laan, kamerstuk 29 800 XVI, nr. 6, vergaderjaar 2004-2005