Politie Groningen

Maandag 1 oktober 2007

Provincie Groningen, 01-10-2007

Groningen: berovers op heterdaad aangehouden

De politie heeft zondagavond twee mannen uit Veendam (31 en 38 jaar) aangehouden voor een beroving van een 87-jarige vrouw uit Assen. De mannen wilden de vrouw helpen oversteken op een zebrapad op het Gedempte Zuiderdiep. Gelijk daarop werd ze door een van de mannen beetgepakt en op de grond gegooid. Hij begon aan haar tas te trekken, maar omdat de vrouw haar tas een paar keer om haar pols had gewikkeld, lukte het hem niet om de tas mee te nemen. De vrouw begon te schreeuwen en een getuige en een buschauffeur schoten de vrouw te hulp. De getuige zette de achtervolging van de heren en belde de politie. Op zijn aanwijzing wisten agenten de verdachten in te rekenen in de Kleine Raamstraat. De buschauffeur ontvermde zich over het slachtoffer. Door haar viel liep ze een pijnlijke nek en pols op. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: pizzabezorger gewond

Een 18-jarige pizzabezorger uit Groningen is zondagmiddag op de kruising van de Korreweg met het Boterdiep gewond geraakt bij een aanrdijding. Hij verleende geen voorrang aan een 45-jarige automobiliste uit Groningen. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 44-jarige man uit Groningen is in zijn woning aangehouden na mishandeling van zijn vriendin. Na een ruzie sloeg hij de boel in huis kort en klein. Ook sloeg, schopte en bedreigde hij zijn 38-jarige vriendin. Zij liep een pijnlijke knie op. De verdachte is aangehouden ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: inbraak in opleidingscentrum

Onbekenden hebben zondagnacht in een opleidingscentrum aan de Oeverkruis ingebroken. De dader(s) wisten door een raam binnen te komen. Er wordt nog onderzocht wat de buit is. In ieder geval ontbreekt een aantal computers en beeldschermen.

Leek: inbraak school

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een school aan de Waezenburglaan in Leek. In de nacht van zondag op maandag werd omstreeks 4 uur ontdekt, dat onbekenden het gebouw hadden betreden. De toegang was verschaft door een raam te forceren. Het gebouw is volledig doorzocht. Het is op dit moment nog niet bekend wat er is weggenomen.

Ter Apel: inbreker betrapt

De politie heeft zondagmiddag een 19-jarige man uit Veendam aangehouden. De man was betrapt bij een inbraak in een woning aan de Viaductstraat in Ter Apel. Een voorbijganger had de man op heterdaad betrapt. De verdachte probeerde te vluchten. Meerdere mensen hebben de verdachte gevolgd en later overgedragen aan de politie. De Veendammer is ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: spoorwegpersoneel bedreigd

Een 18-jarige man uit Hoogezand is zondagavond aan de Martenshoek in Hoogezand aangehouden. De man was door spoorwegpersoneel aangesproken, omdat hij over het spoor heen liep. Op het perron uitte de man bedreigingen in de richting van het personeel. De Hoogezandster is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Op de A7 bij Winschoten is zondagmiddag een 35-jarige automobiliste uit Tichelwarf (Du) aangehouden. De vrouw reed slingerend over de snelweg. Bij controle bleek zij onder invloed van 1,2 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 42-jarige automobilist uit Ten Post is zondagavond op de N360 bij zijn woonplaats aangehouden. De man haalde meerdere malen met hoge snelheid in, waarbij verdrijvingsvlakken en doorgetrokken strepen werden genegeerd. Hij werd geklokt met een snelheid van 136 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bij controle bleek hij bovendien onder invloed van 1,7 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook een 52-jarige automobilist uit Ter Apel moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij werd gecontroleerd op de Ds. Fleischerstraat in zijn woonplaats. De ademanalyse op het bureau leverde een resultaat op van 1,6 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Apollolaan in Wildervank werd zondagnacht een 46-jarige automobilist uit Wildervank gecontroleerd. De man reed met een geopende achterklep. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 1,2 promille alcohol.

Op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela reed zondagnacht een snorfietser die onder invloed was. De 48-jarige snorfietser uit Oude Pekela bleek bij controle onder invloed van 1,5 promille alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2987, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: km/uur.