KNWV

Nieuwsbericht Zeilen


1-10-2007

ONK Dart 18 zeer geslaagd testevenement voor Dart 18 WK 2008

De Dart 18 klasse streed van 21 tot 23 september 2007 om het Open Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden werden gevaren voor de kust van Workum, De locatie waar in 2008 het Dart 18 Wereld Kampioenschap zal worden verzeild.

Deelnemers kwamen uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Het Frans/Engelse duo Hervé le Maux/Joanna Jones-Pierce kwam als sterkste uit de strijd, gevolgd door de Nederlandse teams Mark Rijks/Brenda Liefhebber en Bas Leijen/Diane Rokx.

Op vrijdag 21 september werden onder ideale omstandigheden de eerste drie races verzeild. Helaas vond tijdens de tweede race een ernstige aanvaring plaats waardoor Angela Hendriks, de bemanning van Cor Bunk naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Gelukkig kon zij de dag erop het ziekenhuis weer verlaten en gaf zij aan snel weer op de Dart te willen stappen.

Zaterdag liet de wind verstek gaan, waardoor er niet gestart kon worden. Hervé le Maux (FRA), de uiteindelijke winnaar, was zo sportief om s middags een clinic voor de deelnemers te organiseren waarin hij veel van zijn zeilgeheimen prijs gaf.
Zondag werden, onder wisselende weersomstandigheden, de laatste drie races gevaren. Het Frans/Engelse teams wist maar liefst 5 races te winnen en waardoor zij zeer terecht als winnaar konden worden
gekroond.

De Nederlandse Klasse Organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement wat hoge verwachtingen schept voor het WK volgend jaar op dezelfde locatie.

Meer informatie over het ONK 2007 en het WK 2008 verkrijgbaar via: www.dartcat.nl en www.dartworlds.com