Menzis biedt bijstandsgerechtigden Hengelo en Enschede beweegprogramma

01/10/2007 10:41



Menzis zorg en inkomen



Menzis wil het welzijn van de bijstandsgerechtigden in Enschede en Hengelo verbeteren door hen meer te laten bewegen. Op 1 oktober starten de eerste groepen in Hengelo en Enschede met het beweegprogramma, ontwikkeld en uitgevoerd door Ergo Control. Doel van de twee gemeenten en Menzis is om het welzijn van deze groep mensen te verbeteren door hen te stimuleren actiever en gezonder te leven. Als het succesvol blijkt, gaat Menzis deze aanpak breder toepassen.

"Als je het welbevinden van mensen vergroot, zitten ze lekkerder in hun vel. Dat bevordert de gezondheid en straal je vervolgens ook uit", legt Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel uit. "Op die manier willen we voor deze mensen hun kans op deelname aan de maatschappij en vervolgens op de arbeidsmarkt vergroten." Alle deelnemers zijn bij Menzis verzekerd via het collectieve contract met de twee gemeenten.

In groepen van 15 tot 20 personen zullen de bijstandsgerechtigden in oktober starten, waarbij ze achttien weken lang twee dagdelen per week gaan fitnessen, zwemmen, wandelen enzovoort. Bovendien werken ze aan vaardigheden die ze nodig hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en krijgen ze theorielessen rond gezondheid en leefstijl. Alles in de eigen gemeente, in gemengde samenstelling en onder professionele begeleiding van docenten van Ergo Control.