Oranje Fonds zoekt maatschappelijke leiders met ambitie

01/10/2007 10:44



Stichting Oranje Fonds



Vandaag start de inschrijving voor het Oranje Fonds Groeiprogramma. Met dit nieuwe initiatief wil het Oranje Fonds het succes van de beste sociale initiatieven in Nederland vermenigvuldigen en een nieuwe generatie maatschappelijke leiders ontwikkelen. Voor 2008 is het Oranje Fonds op zoek naar 20 talentvolle projectleiders die hun maatschappelijke initiatief willen laten groeien. Zij worden een jaar begeleid door een persoonlijke coach en verschillende experts uit het bedrijfsleven. Daarnaast ontvangen zij drie jaar lang een financiële bijdrage van maximaal 50.000 euro per jaar.

Het Groeiprogramma is in samenwerking met adviesbureau McKinsey & Company ontwikkeld en behandelt onder meer de volgende onderwerpen: ontwikkeling persoonlijk leiderschap, inrichten van een organisatie, opzet van een structureel financieringsmodel, omgaan met culturele verandering en verantwoording afleggen. Verschillende deskundigen, van onder andere het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid van de Rijksuniversiteit Groningen, de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit en PriceWaterhouseCoopers hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het programma.

Oranje Fonds directeur Ronald van der Giessen: 'Wij investeren jaarlijks 25 miljoen in sociale projecten die de betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Met het Groeiprogramma geven we op een nieuwe manier vorm aan ons streven om een structurele, duurzame bijdrage te leveren aan een grotere sociale cohesie in Nederland. Samen met McKinsey en andere partners willen we het ambitieniveau en de professionaliteit van de maatschappelijke sector vergroten.'

Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst vanmiddag in de Geertekerk in Utrecht krijgen zo'n honderd geïnteresseerde organisaties uitleg over de opzet van het programma en de selectieprocedure. Kandidaten, ook zij die niet eerder steun van het Oranje Fonds ontvingen, kunnen zich tot 14 november inschrijven. Het programma start op 15 januari 2008.





http://www.oranjefonds.nl/groeiprogramma