Politiekcorrect integratieboek aangeboden aan Wilders en Verdonk

01/10/2007 10:48



Bureau A tot Z



Bureau A tot Z Watertorenplein 2-B 1051 PA Amsterdam

===========
PERSBERICHT
===========

1 oktober 2007

Politiekcorrect integratieboek aangeboden aan Geert Wilders en Rita Verdonk

De herziene editie van "Emancipatie via de woordenschat" is verschenen. Het is het eerste Nederlandse woordenschatboek dat gekuist en niet beledigend is voor zwarten, moslims, joden en Christenen. Migranten kunnen nu Nederlands leren zonder Nederlandse taalvervuiling als Moriaantje, spleetogen, voddenjood en kutmarokkanen.

Taalverwerving

De exacte betekenis van woorden leer je vaak het beste als je de context hoort. Maar de vind je vaak niet in woordenboeken. Mensen de zich het Nederlands eigen maken, moeten dat met vallen en opstaan doen. Vaak door veel te lezen. Door de keuze van hun literatuur blijven ze dan automatisch steken op een bepaald taalniveau en komen dan niet verder.

Gericht op migranten

Nizaar Makdoembaks probeert allochtonen te helpen door zich specifiek te richten op buitenlanders. Hij verklaart veelgebruikte woorden in hun context. Met als doel: taalverrijking van de gebruikers. De woorden en voorbeeldzinnen zijn bijeengebracht uit kranten en tijdschriften. Ze bevatten vaak actuele problemen en beschrijven herkenbare situaties.

Eerste exemplaren voor Wilders en Verdonk

Mensen de het boek gebruiken, leren het Nederlands sneller en beter beheersen. Dat is niet alleen in de dagelijkse omgang van belang, maar het brengt mensen ook vaak maatschappelijk verder. Dat is tenminste de overtuiging van de auteur. Vandaar dat hij de eerste twee exemplaren van deze herziene editie "Emancipatie via de woordenschat" heeft toegezonden aan Tweede-Kamerleden Geert Wilders (PVV) en Rita Verdonk (VVD).

Emancipatie via de woordenschat

Deze publicatie is een onmisbaar woorden-, oefen- en studieboek voor migranten in Nederland. De Nederlandse taal kan op speelse wijze worden aangeleerd. De auteur verzamelde gedurende tien jaar meer dan 12.000 woorden in contextzinnen. Het boek verscheen eerder in 2004, maar is nu herzien, verrijkt en aangevuld. Dit boek is een betrouwbaar en effectief hulpmiddel voor ieder de zijn taal wil verbeteren. Gekuist van beledigende woorden voor zwarten, moslims, joden en Christenen: op politiekcorrecte wijze.

Over de auteur

Nizaar Makdoembaks werd in 1948 geboren in Abra Broki, de armste wijk van Paramaribo, Suriname. In 1968 vertrok hij naar Nederland om te studeren. Van 1984 tot 2004 had hij een huisartsenpraktijk in de Bijlmermeer. Thans is hij actief als arts-onderzoeker. Gedurende acht jaar was Makdoembaks politiek actief als gemeenteraadslid voor Solidariteit Zuidoost in stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Informatie

Nizaar Makdoembaks, Emancipatie via de woordenschat, Amsterdam (Het Tribunaal) 2006. ISBN 9789059740389. Paperback, 720 pags. Prijs: Euro 32,50. Voor meer informatie en bestellingen: www.gopher.nl en www.soldaritetzo.nl/publicaties (downloadable), of direct via mobiele telefoon 06-537.25.020.

Bureau A tot Z
Watertorenplein 2-B
1051 PA Amsterdam
T 020-684.77.81
F 020-684.77.35

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.soldariteitzo.nl