Politie Drenthe

Maandag

Assen, 01-10-2007

Aanrijding met letsel
ASSEN - Een 46-jarige vrouw uit Bovensmilde is zondagmiddag met nekklachten naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Een 57-jarige man uit Midlaren reed op de Witterhaar en gaf, terwijl hij linksaf sloeg, geen voorrang aan de 46-jarige bestuurster. Een botsing tussen de twee autos was het gevolg. Beide voertuigen zijn afgesleept. (BPS 07-181413)

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige beginnende bestuurder uit Nieuw Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de N381 in zijn auto en werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 315 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-181517)

Rijden zonder rijbewijs
MEPPEL Tegen een 19-jarige bromfietser is in de nacht van zondag op maandag proces-verbaal opgemaakt. Hij reed op de Ceintuurbaan en bij het zien van de politie sloeg hij plotseling een zijstraat in. De agenten gaven hem een stopteken en toen bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij had de bromfiets onlangs voor zijn verjaardag cadeau gekregen, maar was nog druk doende om zijn bromfietscertificaat te behalen. (BPS 07-181528)

Proces-verbaal wegens te hard rijden
PESSE Een 33-jarige man uit Assen kreeg in de nacht van zondag op maandag een bekeuring wegens het overschrijden van de maximum snelheid. Hij reed op de A28 en haalde de agenten in. Ter hoogte van Fluitenberg kreeg hij een stopteken. Daar waar 120 km/uur is toegestaan, reed hij 150 km/uur. Er werd proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder ontkende met deze snelheid te hebben gereden. (BPS 07-181536)

Man aangehouden op verdenking van mishandeling
NIEUW WEERDINGE Agenten hebben zondagavond aan de Tussen de Wijken een 36-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De verdachte zou een 39-jarige man uit Nieuw Weerdinge hebben geslagen. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-181468)

Jongens aangehouden wegens geweldpleging
VEENOOORD Agenten hebben zondagavond een 13-jarige en een 14-jarige jongen uit Veenoord aangehouden. Zij worden ervan verdacht (met nog twee jongens) twee meisjes te hebben gepest, uitgescholden en geschopt bij een speeltuin aan de Middenweg. De twee jongens zijn ingesloten voor verhoor. De meisjes van 11 jaar oud uit Emmen hebben aangifte gedaan. De beide meisjes waren erg geëmotioneerd en hebben diverse krassen en schrammen opgelopen als gevolg van de pesterijen. Een getuige heeft de beide meisjes geholpen toen zij zag dat ze werden lastig gevallen door de jongens. De twee andere verdachten zullen worden uitgenodigd op het bureau. (BPS 07-181478)

Negen jongeren aangehouden
RODEN De politie heeft zondagmorgen aan de Hagen 9 jongeren aangehouden in de leeftijf van 14 tot en met 19 jaar oud uit Roden, Nieuw Roden en Leutingewolde. De jongeren zijn aangehouden op verdenking van het veroorzaken van overlast in de omgeving van de Hagen in de nacht van zaterdag op zondag. Omwonenden hadden gebeld met de politie. De groep wordt tevens verdacht van het voorhanden hebben van een op een wapen gelijkend voorwerp. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-181398)

Politie controleert op alcohol in het verkeer
MEPPEL EN HOLLANDSCHEVELD De politie heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag op diverse plaatsen in het verkeer gecontroleerd op het rijden onder invloed. Van 70 bestuurders zijn blaastesten afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-181494, 07-181504, 07-181540))

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.