Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 01-10-2007

Brandstichting

MAARSSEN - Op zondag 30 september werd een man aangehouden op verdenking van een dubbele brandstichting.

Rond 18.30 uur hoorde een 48-jarige bewoonster van een woning in Maarssen dat iets in haar brievenbus werd gegooid. Zij dacht dat het folders waren en liep naar de voordeur. Zij zag dat het gordijn bij de voordeur in brand stond en wist de brand gelukkig snel te blussen. Vervolgens belde zij de politie en zag dat een buurman zijn woning binnen ging.

In afwachting van de komst van de politie hoorde zij de brievenbus en ging weer poolshoogte nemen. Het gordijn bij de voordeur stond weer in brand. Ook nu slaagde zij er in de brand te blussen. Terwijl zij het brandje bluste, zag zij ook dat er iets bij de voordeur van haar 56-jarige buurvrouw brandde. Zij rende naar die woning en belde aan, maar er bleek niemand thuis te zijn.

De politie en brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer brak de voordeur van de woning open en wist de brand snel te blussen. Een 64-jarige buurman werd aangehouden op verdenking van de brandstichtingen. Hij bleek geestelijk verward te zijn. De politie zet het onderzoek naar de twee brandstichtingen voort.

Naast de schade aan het gordijn, liep de woning van de 48-jarige Maarssense rookschade op. De woning van de 56-jarige Maarssense liep brandschade in de gang en over de gehele woning roet- en rookschade op.

Aanrijding

MIJDRECHT - Bij een aanrijding tussen twee auto's raakten op zondag 30 september twee inzittenden lichtgewond.

Rond 17.10 uur reed een 19-jarige automobiliste uit Vinkeveen over de Oosterlandweg, komende uit de richting van de Schattekerkerweg. Op de kruising met de Dr. J. van der Haarlaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 19-jarige automobilist uit Mijdrecht, met een aanrijding tot gevolg.

Twee inzittenden van de Mijdrechter, mannen van 20 jaar en afkomstig uit Dordrecht en Mijdrecht, raakten lichtgewond. De Dordrechter had last van zijn nek en een gekneusde elleboog. De Mijdrechter liep verwondingen in zijn gezicht op. Beide auto's moesten worden weggesleept.

Snelheidscontrole

BREUKELEN - De politie heeft op zondag 30 september van 13.30 uur tot 16.45 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N401 gehouden. Van de 1723 gecontroleerde voertuigen, reden 152 bestuurders harder dan de maximale 80 km/u. Eén bestuurder had wel heel veel haast: hij reed 145 km/u.

Brandstichting: getuigen gezocht

MIJDRECHT - Op zondagmiddag 30 september is geprobeerd brand te stichten in een schuur en bij een auto.

Rond 16.20 uur ontdekte een 70-jarige bewoner van woning aan de Graaf van Solmsstraat dat er was geprobeerd brand te stichten in zijn schuur. Het brandje was waarschijnlijk door zuurstofgebrek vanzelf uitgegaan. Vervolgens ontdekte hij ook dat was geprobeerd zijn auto in de brand te steken. De auto liep zeer lichte schade op. De Mijdrechter deed aangifte van de brandstichting.

De politie stelt een onderzoek in. Aan getuigen die op zondag 30 september iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Graaf van Solmsstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

BREUKELEN - Op zondag 30 september zag een politieman in zijn vrije tijd dat een verdachte een diefstal pleegde. Hij werd aangehouden.

Rond 06.20 uur bevond een politieman van het korps Rotterdam-Rijnmond zich in zijn vrije tijd in de tankshop van een benzinestation aan de snelweg A2. Hij zag dat een klant enkele goederen onder zijn jas stopte en de tankshop verliet. De verdachte, een 37-jarige Utrechter, werd aangehouden en de politie werd gewaarschuwd.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.