Rabo Securities start met dekking op vastgoedaandelen

01/10/2007 10:59



Rabobank Nederland



Rabo Securities breidt haar assortiment aandelenproducten voor institutionele klanten verder uit en start per september 2007 met het aanbieden van dekking in de vastgoedsector. Deze stap volgt op de recente overname van Bouwfonds en benadrukt de strategische ambitie van Rabobank om een toonaangevende positie in te nemen op de Europese vastgoedmarkt.

Rob ten Heggeler, bestuurslid van Rabobank International en verantwoordelijk voor Rabo Securities, verklaart:

"De oprichting van een speciaal vastgoedteam is niet alleen een uitstekende aanvulling op de bestaande equity-gerelateerde diensten van Rabo Securities, het benadrukt eveneens de ambitie van Rabobank om een toonaangevende partner te worden in de Europese vastgoedmarkt."

Vooralsnog zal een team bestaande uit vier professionals verantwoordelijk zijn voor de vastgoeddekking. Het team wordt gevormd door twee analisten en twee sales traders. Vastgoedanalist Ruud van Maanen heeft vier jaar ervaring als vastgoedtaxateur en beleggingsadviseur bij DTZ Zadelhoff. Ralf Jacobs heeft ruim zeven jaar ervaring als aandelenanalist van de bouwsector. De recent aangetrokken Elles de Jong (ruim twintig jaar ervaring in verschillende markten) zal de leiding gaan voeren over de Sales Desk en Sales Trading Desk op vastgoedgebied. Hierin zal hij worden bijgestaan door Geert-Jan Nikken in de functie van sales trader en technisch analist.