Band IOS biedt muziek voortaan gratis aan

01/10/2007 11:01



CMC2



IOS (Is Ook Schitterend) gaat voortaan het grootste gedeelte van haar muziek gratis weggeven. De band speelt hiermee in op de veranderende muziekmarkt waarin een dalende verkoop van cd's en een sterke toename van (illegaal) delen van muziek de betrokken partijen noopt zich te herpositioneren. IOS spreekt uit wat de consument meer en meer ervaart: muziek = gratis.

Bezoekers van de theatertour die aanstaande vrijdag start, ontvangen bij binnenkomst een gratis albumhoes. Met deze hoes, die van een code is voorzien, kan de bezoeker op de website www.ios.nl binnen 24 uur na het optreden een gratis live cd met opnames van de theatershow downloaden. Ook na de theatertour gaat IOS bezoekers bij optredens bedanken met gratis muziek. Bovendien zal aan het nieuwe album 'Open' dat op 22 oktober verschijnt een gratis bonus cd worden toegevoegd met de hits van het vorige allbum.

Joost Marsman, zanger van de band, laat in een reactie weten: 'De muziekmarkt verandert momenteel heel snel. Veel bands en platenmaatschappijen zien alleen maar bedreigingen, waar volgens ons juist kansen liggen. Ons uiteindelijke doel is om onze muziek met zoveel mogelijk mensen te delen. Natuurlijk zijn we geen voorstander van illegaal downloaden. Juist daarom hebben we besloten om voortaan onze concertbezoekers en cd-kopers zelf te bedanken met gratis muziek. Bovendien hou je zo de controle over de kwaliteit van de aangeboden opnames en voorkom je illegale bootlegs.'

IOS scoort in 1996 de eerste grote hit met Voltooid Verleden Tijd. Na een aantal jaar van betrekkelijke stilte waarin 2 studioalbums worden uitgebracht komt de band in 2006 helemaal terug met een nieuw album en hitsingles als Hoe Het Voelt, Altijd Wel Iemand en Uit De Schaduw. Het laatste liedje krijgt landelijke bekendheid doordat het maandenlang te horen is onder de commercial van de Staatsloterij. Vorige week verscheen de nieuwe single Open van het gelijknamige nieuwe album, dat vanaf 22 oktober in de winkels zal liggen.





http://www.ios.nl


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie (