Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 01-10-2007

Te water

LOPIK Op zondag 30 september raakt een automobilist met te veel alcohol op te water. Hij werd aangehouden.

Rond 18.15 uur reed een 21-jarige man uit Lopik met zijn bestelbus over de Lopikerweg West, komende uit de richting van Cabauw en gaande in de richting van Schoonhoven. Bij hem in de bus zat een vriend van hem (gegevens onbekend). Vermoedelijk door een te hoge snelheid raakte de man de macht over het stuur kwijt en belandde met de bestelbus aan de linkerzijde van de weg in een sloot.

Zowel de Lopiker als zijn passagier konden ongedeerd uit de bestelbus klimmen. De politie kwam ter plaatse en de Lopiker bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 310 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l. Tegen de Lopiker is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. De auto is door een takelwagen op het droge getakeld en weggesleept.

Winkeldievegge

NIEUWEGEIN Een vrouw werd op zondag 30 september werd op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Toen rond 16.30 uur een klant een winkel aan de Passage verliet, ging een alarmpoortje af. De klant rende weg en een medewerkster ging achter haar aan. Zij haalde de verdachte, een 27-jarige vrouw uit Utrecht, in en begeleidde haar terug naar de winkel. Zij bleek een broek te hebben gestolen. De politie werd gewaarschuwd.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal te hebben gepleegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

De dupe van ruzie

NIEUWEGEIN Een medewerkster van een tankshop werd op zondag 30 september de dupe van een ruzie tussen een man en een vrouw. Zij kreeg een kassarol tegen haar hoofd.

Rond 12.45 uur kwamen een man en een vrouw al ruziënd de tankshop van een benzinestation aan de snelweg A2 binnen. De man riep dat de vrouw niet mocht bellen, maar zij vroeg de caissière toch of zij 112 mocht bellen. Omdat de caissière niet wist wat er aan de hand was en bang was dat zij problemen met de man kreeg, weigerde zij dat. Daarop begon de vrouw de caissière uit te schelden en gooide vervolgens een papieren kassarol tegen haar hoofd. De ruziënde man stapte in zijn auto en reed weg, de vrouw bleef achter. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse.

De caissière had een pijnlijke dikke plek bij haar oog opgelopen en deed aangifte van mishandeling. De verdachte, een 24-jarige vrouw uit Utrecht, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen haar is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Laatst gewijzigd 01-10-2007 10:50 | © Politie Utrecht