Politie Haaglanden

Persberichten 1 oktober Haaglanden

Haaglanden, 01-10-2007

Grote verkeersactie in Scheveningen
Den Haag/Scheveningen Diverse disciplines van Politie Haaglanden, de Belastingdienst en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) controleerden vrijdag 28 september tussen 14.00 en 23.00 uur het verkeer in Scheveningen. Op de Oude Waalsdorperweg controleerden circa 45 medewerkers bijna 500 autos, vrachtautos en bestelautos. Circa 30 bromfietsers en motorfietsen en 38 taxis werden eveneens aan een controle onderworpen. De Belastingdienst inde voor een bedrag van 1000 euro aan openstaande belastingschulden. Twee taxis werden in beslag genomen en op twee werd beslag gelegd (zij mochten wel doorrijden). De IVW legde voor een bedrag aan 1300 euro aan boetes op. Van de circa 6.000 passerende personenautos die over de Van Alkemadelaan de radarpost passeerden, reden er 639 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. In totaal werden 104 processen-verbaal opgemaakt. De meest voorkomende overtredingen betroffen technische eisen zoals gladde banden en ontbrekende of gebrekkige verlichting. In zes gevallen was er sprake van mobiel bellen en in vier gevallen reed de bestuurder met te donkere ramen.

Heel veel borrels
Den Haag Een 41-jarige automobilist botste zondag 30 september omstreeks 16.00 uur op de Laan van Nieuw Oost Indië tegen een auto voor hem. Omdat het vermoeden bestond dat er alcohol in het spel was, is de man daarop gecontroleerd. De uitslag was 1685 ug/l. De man is meegenomen naar het bureau. De man kreeg een proces verbaal en het rijbewijs is ingenomen.

Roekeloos rijgedrag
Den Haag Politieagenten zagen maandag 1 oktober omstreeks 00.45 uur een 19-jarige man op zijn bromfiets met volle snelheid de kruising van de Regentesselaan met de Loosduinseweg overrijden. Hierbij veroorzaakte de man een aantal keren bijna een aanrijding met het andere verkeer. De man schrok toen hij de surveillanceauto zag en wilde ontkomen. Na een korte achtervolging, waarbij de man door een verkeerde manoeuvre ten val kwam, is hij aangehouden op de Gaslaan. De man hield aan de val geen letsel over, maar kon wel met drie processen verbaal op zak naar huis.

Vechtersbaas aangehouden
Den Haag Na een vechtpartij tussen een groep mannen op de Paul Krugerlaan, hebben agenten een 25-jarige Hagenaar aangehouden. De agenten gingen zondagavond 30 september omstreeks 18.30 uur poolshoogte nemen, nadat er melding was gedaan van een vechtpartij. Op de Paul Krugerlaan troffen zij een 21-jarige Hagenaar met een bloedneus aan. Het slachtoffer wees de 25-jarige aan als dader, waarop deze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Leidschendammer aangehouden
Leidschendam De politie hield op maandag 1 oktober omstreeks 02.30 uur op de Kastelenring een 36-jarige Leidschendammer aan. De man reed op een nagenoeg nieuwe fiets, waarvan het slot was vernield. Omdat de man steeds iets anders verklaarde, werd hij ingesloten op verdenking van heling. De Leidschendammer had ook nog enkele boetes openstaan.

Doorgereden na aanrijding
Voorburg Een 19-jarige Rijswijkse automobilist naderde op zaterdag 29 september omstreeks 15.30 uur met veel te hoge snelheid een rotonde aan het Oosteinde. Hij merkte een voor de rotonde stilstaande auto met daarin een 26-jarige Rijswijkse bestuurster te laat op. Nadat hij tegen de achterzijde van die auto was gereden, ging de 19-jarige er vandoor zonder dat zijn identiteit op behoorlijke wijze kon worden vastgesteld. Toen de politie later aan de hand van het kenteken van zijn auto telefonisch contact met hem opnam, kreeg hij spijt van zijn ondoordachte handeling. Hij kocht een bos bloemen, een kaartje en een doos bonbons voor de gedupeerde en meldde zich aan het politiebureau. De politie had geen mededogen en maakte tegen de berouwvolle Rijswijker proces-verbaal op.

Jonge inbrekers betrapt
Rijswijk Een getuige zag zondag 30 september om 15.45 uur twee jongens een plank uit een schutting halen en de tuin in gaan van een woning aan het Jacob Hamelpad. Kennelijk werden de jongens gestoord en zij renden weg. Omdat de getuige een goed signalement kon geven, konden politieagenten twee 15-jarige jongens uit Rijswijk op de Martin Campslaan aanhouden. Op het bureau bleek dat de jongens op inbrekerspad waren. De ouders haalden de beide jongens na een verhoor op van het bureau.

Op de fiets teveel op
Delft Politieagenten zagen zondag 30 september op het Bolwerk een vrouw rijden op een fiets met een kindje achterop. De vrouw slingerde zo van links naar rechts over de weg dat het gevaarlijke situaties opleverde. De agenten spraken de vrouw aan en al gauw bleek dat de 33-jarige Delftse veel alcohol genuttigd had. Op het bureau blies de Delftse 1015 ugl. De vrouw is met een proces-verbaal naar huis gegaan. Het kindje is opgehaald door de vader.

Twee keer geen rijbewijs
Delft Een man en een vrouw zijn afgelopen zondag aangehouden omdat zij reden zonder rijbewijs. Om 15.50 zagen politieagenten een vrouw op de Tweemolentjeskade rijden die na controle 17 jaar bleek te zijn en dus geen rijbewijs had. Om 20.30 uur controleerden agenten een 18-jarige man uit Rotterdam waarvan bleek dat hij al drie keer eerder was opgepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Beiden gingen met een proces-verbaal weg.

Bromfietser rijdt fietser aan
Honselersdijk Een 16-jarige bromfietser uit Poeldijk reed zondag 30 september om 16.15 uur op het Poeldijksepad en moest uitwijken voor twee fietsers die van het parallellopende fietspad kwamen. Door de uitwijkmanoeuvre schoof de bromfiets onder hem vandaan en raakte hij een 45-jarige fietser uit Honselersdijk. De fietser ging met lichte verwondingen naar de huisartsenpost voor behandeling. De bromfietser bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat, waarvoor hij een boete kreeg. Ook wist hij niet hoe hard hij had gereden, omdat de kilometerteller defect was. De bromfiets staat nu op het politiebureau voor technisch onderzoek.

Op tijd naar bed
s-Gravenzande Een 19-jarige man uit s-Gravenzande vond het zondag om middernacht bedtijd voor zijn jongere zus (15). Zij was het daar niet mee eens en de woordenwisseling die daarop ontstond, liep uit op een handgemeen. Zowel de zus als de moeder werden daarbij mishandeld. De agenten hielden de man in de woning aan. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

Dronken achter het stuur: rijbewijs kwijt
Honselersdijk Een 52-jarige automobilist uit Honselersdijk moest zondagochtend om 10.40 uur op de Gantellaan een blaastest afleggen. Het resultaat van de test was 940 ugl, wat inhield dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Huiselijk geweld
Zoetermeer Politieagenten gingen zondag 30 september om 09.40 uur naar een woning in Zoetermeer waar een 52-jarige man zojuist zijn vrouw en dochter had mishandeld. De situatie in huis was nog steeds explosief en de man verzette zich tegen zijn aanhouding. De agenten brachten de man onder controle en vervoerden hem naar het politiebureau. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Auto van de weg gedrukt
Den Haag Een 37-jarige Haagse automobilist is zondagmiddag omstreeks half vijf gewond geraakt bij een aanrijding op de Binckhorstlaan. De man werd volgens getuigen van de weg gedrukt door een nog onbekende automobilist. Het slachtoffer kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De veroorzaker van de aanrijding reed na het ongeval door. Vermoedelijk vond de man dat hij de 37-jarige niet snel genoeg kon passeren. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie is op zoek naar de bestuurder van de andere auto.

Opgepakt wegens schelden
Den Haag Twee Haagse jongens van 12 en 13 jaar zijn zondagmiddag omstreeks drie uur aangehouden in de Tramstraat. De jongens scholden samen met een derde jongen een politieagent uit die onderweg was naar het politiebureau aan de Aaltje Noordewierstraat. De agent wist twee van de drie jongens aan te houden. Na een verhoor konden zij weer vertrekken. Er wordt nog naar een passende straf gezocht.