Persberichten 01/10 ochtend

Regio, 01-10-2007

Katwijk Vernieler ruit bushokje aangehouden De politie heeft zondag 30 september rond 01.30 uur een 17 jarige jongen uit Katwijk aangehouden voor het vernielen van twee ruiten van een bushokje aan de Hoorneslaan. Hij deed dit met straatklinkers. Een getuige belde 1-1-2. De jongen bekende de vernieling. Hem is een HALT-procedure aangeboden.

Katwijk Banketbakkerswinkel overvallen Bij een overval op een banketbakkerswinkel aan de Kerkstraat is vrijdag 28 september rond 16.55 uur een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. De overval werd gepleegd door een nog onbekende vrouw die ten tijde van de overval gekleed was in een donkere lange jas en een capuchon droeg. Zij bedreigde het winkelmeisje met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie startte direct een zoekactie waarbij ook een helikopter werd ingezet. In de bakkerswinkel werd door de technische recherche van Politie Hollands Midden een sporenonderzoek gehouden. Ook hield de politie een buurtonderzoek. Tot op heden heeft dit nog geen resultaat opgeleverd. De politie vraagt mensen die getuige geweest zijn van de overval of iets kunnen vertellen over de vrouw in donkere jas met capuchon om contact op te nemen met de politie in Katwijk via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na vechtpartij De politie heeft op zaterdag 29 september, rond 02.30 uur, een 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 19 jarige man uit Leiderdorp. De mishandeling vond plaats in een discotheek aan de Lammermarkt. De twee kregen ruzie met elkaar waarop de 18 jarige vermoedelijk met een glas tegen het hoofd van de Leiderdorper sloeg. Omdat de Leiderdorper voor hij met het glas sloeg mogelijk ook werd geslagen heeft ook hij aangifte gedaan. De politie zet het onderzoek naar de vechtpartij voort.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft een 35 jarige vrouw uit Leiden aangehouden op verdenking van heling. De vrouw werd op zaterdag 29 september, rond 19.50 uur op haar fiets staande gehouden tijdens een fietsverlichtingscontrole op de Leidseweg in Voorschoten. Het licht deed het niet, maar ook zat er geen standaard slot op de damesfiets. De fiets werd nagetrokken waaruit bleek dat de fiets in januari 2006 in Heemskerk gestolen was. De Leidse had de fiets voor 50 euro gekocht van een onbekende man en had geen aankoopbewijs meegekregen. De vrouw had hieruit kunnen afleiden dat de fiets mogelijk gestolen was. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Leiden Aanhouding na greep in geldlade De politie heeft op zondag 30 september, rond 01.10 uur, een 27 jarige man uit Den Haag aangehouden nadat hij een greep uit de kassa had gedaan in een fietsenwinkel aan het Stationsplein. De agenten op bike kwamen toevallig de fietswinkel binnen vanwege een reparatie aan de fiets. Op dat moment was een medewerker van de winkel in discussie met een andere man. Deze man zou volgens het verhaal naar het wisselgeld hebben gegrepen. De politieagenten hielden de man daarop aan. Het geld wat hij in zijn hand had, en wat vermoedelijk uit de geldlade kwam, heeft hij achter moeten laten. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Beroofd van tas Een 60 jarige Alphense is zondag 30 september rond 21.30 uur op de Afrikalaan beroofd van haar tas. De vrouw fietste vanaf het centrum in de richting van Kerk en Zanen en merkte ter hoogte van de Rabobank bij het spoor dat er iemand achter haar fietste. De vrouw reed vervolgens via de Europalaan, de Provinciepassage en de Noorderkeerkring de Afrikalaan in. Na de rotonde van de Zuiderkeerkring haalde de fietser haar in. Op dat moment kreeg de vrouw een duw waardoor ze viel. De man probeerde haar schoudertas te pakken echter de vrouw wilde dit voorkomen en trok ook aan de tas. Terwijl er een gevecht ontstond gilde de vrouw om hulp. De blanke tot licht getinte man wist uiteindelijk de tas los te krijgen en ging er weer fietsend vandoor. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 09008844.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen Zaterdag 29 of zondag 30 september is ingebroken in twee woningen aan de Van Mandersloostraat. Men wist de woningen via de voordeuren binnen te komen waarna er werd gezocht naar waardevolle spullen. Er werden onder andere sieraden, geld en een mobiele telefoon weggenomen. In dezelfde avond of nacht werd ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan. Hier werd een raam opengebroken om binnen te komen. Nadat de gehele woning was doorzocht werd er onder meer een computerkast gestolen. De politie doet onderzoek naar de inbraken en verzoekt getuigen zich te melden.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na mishandeling De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september een 19 jarige Zoetermeerder aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou in een uitgaansgelegenheid in de Julianastraat een 19 jarige Alphenaar met een glazen flesje in het gezicht hebben geslagen. Hierop ontstond een vechtpartij tussen meerdere personen. De beveiliging van de zaak heeft de verdachte aangehouden en de politie gebeld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Ter Aar Bromfietser onderuit Een 18 jarige bromfietser uit Utrecht heeft vrijdagavond 28 september een gebroken kaak opgelopen toen hij met zijn rijwiel onderuit ging op de Langeraarseweg. De Utrechtenaar zag de drempels, halve bollen, door de regen over het hoofd en verloor de macht over de bromfiets. De Utrechtenaar wist zelf naar de kant te lopen terwijl een voorbijganger de meldkamer belde. In het LUMC werd onder meer een gebroken kaak geconstateerd.

Nieuwkoop Onderzoek naar vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen twee groepen op het Regthuysplein op zondagochtend 30 september. Over en weer vielen er klappen tussen een groep van ongeveer 35 personen. Aanleiding is vermoedelijk een ruzie in een eetgelegenheid. Niemand heeft nog aangifte gedaan.

Zoeterwoude Vernieling bushalte en ruiten school De politie verzoekt getuigen van vernielingen aan een bushalte en bij een school zich te melden. Een groep jongeren sloeg zaterdagavond 29 september acht ruiten van de bushalte op de kruising N206/ Westeindseweg in. Een melder belde even voor 21.30 uur de politie. Twee grote ruiten van een school vlakbij bleken eveneens geslagen te zijn. Vermoedelijk heeft de groep enige tijd in de buurt rondgehangen voordat ze de vernieling pleegde. Getuigen worden verzocht zich te melden via 09008844.

Gouda Diefstal uit woningen Het afgelopen weekend heeft de politie onderzoek ingesteld naar vijf woninginbraken. Bij de inbraken werden diverse goederen, zoals laptops, een flatscreen, mobiele telefoons en een auto gestolen. De auto werd gestolen na een inbraak in een woning aan de Abel Tasmanlaan. In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september werd daar ingebroken en naast een laptop de in de garage staande Opel Astra Cabrio gestolen. Deze auto werd rond 05.30 uur in een sloot aan de Voorwillenseweg teruggevonden. Die zaterdagavond werd er ingebroken aan de Karekietstraat waar een laptop en een handtas met papieren werd gestolen. In de nacht van zaterdag 29 naar zondag 30 september werd er ingebroken in een woning aan de Poldermeesterslag waar een portemonnee en een mobiele telefoon werd gestolen en bij een woning aan de Waterkers waar een tas werd gestolen. Die zondagmiddag werd een woning aan de Bunchestraat bezocht waar een flatscreen en laptop werden gestolen.

Gouda Opstapeling van verkeersovertredingen Op vrijdag 28 september, rond 21.30 uur, zijn er twee autos op elkaar gebotst op de kruising van de Nieuwe Gouwe Oost Zijde met de Steve Bikobrug. Een 27 jarige man uit Gouda en een 72 jarige vrouw uit Waddinxveen botsten op de kruising. De politie zette ter plaatse een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Uit de getuigenverklaringen bleek dat de 27 jarige Gouwenaar zonder licht te voeren, met hoge snelheid, door rood de kruising op was gereden. De 72 jarige Waddinxveense zag nadat zij door groen was gereden een donker voorwerp op haar afkomen, maar kon niet meer tijdig stoppen. De Waddinxveense raakte gewond en moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Zij is een nacht in het ziekenhuis gehouden.

De 25 jarige man werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij onder invloed achter het stuur had plaatsgenomen. De uitslag van de ademanalyse was 485 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen (inname rijbewijs na 350 ug/l). Daarnaast bleek hij dit jaar al eerder aangehouden te zijn vanwege rijden onder invloed. Op het politiebureau werd ook de auto waarin hij gereden had nagetrokken. De auto bleek niet verzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Nieuwerkerk aan den IJssel Onderzoek naar mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 16 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De jongen deed aangifte nadat hij op vrijdag 28 september rond 21.20 uur op het kermisterrein aan de Doortocht was mishandeld door een jongen. Deze gedroeg zich vervelend naar zijn vriendin. Toen hij hem daar weg trok begon die jongen hem te slaan. Daarbij kreeg hij hulp van nog een andere jongen. Hij liep een paar dikke ogen op en pijn aan neus, nek en gezicht. De politie denkt de verantwoordelijken voor deze mishandeling binnenkort te kunnen aanhouden.

Ouderkerk aan den IJssel Inbraak in woning, auto weg De politie heeft op zondag 30 september aangifte opgenomen van bewoners aan De Kievit. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september is er in de woning ingebroken en zijn de autosleutels weggenomen. Met de autosleutels is de auto weggenomen. De auto, een groene Fiat Doblo, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. Agenten hebben in de buurt inmiddels gevraagd of personen iets gezien of gehoord hebben. De politie vraagt getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie zich te melden via 0900-8844.

Waddinxveen Beginnend bestuurder aangehouden De politie flitste tijdens een snelheidcontrole op vrijdag 28 september, op de Beijerincklaan een automobilist op 117 km/u. Waarschijnlijk zag de bestuurder dat hij geflitst was en wilde zich aan zijn aanhouding onttrekken door om te keren en de Bredeweg in te rijden. Na een korte achtervolging kon hij echter alsnog staande worden gehouden op de Plasweg. De agenten namen een blaastest af waaruit bleek dat hij onder invloed achter het stuur had plaatsgenomen. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 120 ug/l. Omdat de automobilist, een 26 jarige man uit Waddinxveen, beginnend bestuurder bleek te zijn kreeg hij proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Voor een beginnend bestuurder geld een limiet in het verkeer van 90 ug/l. Daarnaast kreeg.

--- einde berichten ---