Gemeente Den Haag

Sinds zondag 30 september rijdt tram 16 door naar Wateringen. Vlak voor het oude eindpunt aan de Cannenburglaan rijdt de tram via de Loevesteinlaan over 4,4 kilometer nieuw aangelegd spoor naar de halte Dorpskade in Wateringen (Westland).

In januari 2006 begonnen de eerste werkzaamheden op de Dedemsvaartweg. Sindsdien is 4,4 kilometer nieuw spoor aangelegd en zijn vijf nieuwe haltes gebouwd. Nu beschikt ook het laatste deel van Wateringse Veld over hoogwaardig openbaar vervoer. Inwoners van deze Vinexwijk kunnen nu op een snelle en eenvoudige manier naar het Winkelcentrum Leyweg en verder naar het centrum van Den Haag. De gemeente Westland heeft met tram 16 en 17 een goede railverbinding met Den Haag en omgeving.

Meer informatie over de aanleg van tram 16

Tijdelijke rijroute tram 15, 16 en 17
HTM voert de komende periode diverse laswerkzaamheden uit op o.a. het traject van tram 17 tussen de Dorpskade en de Volmerlaan. Deze werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoudoffensief dat HTM op haar hele tramnet uitvoert. De werkzaamheden hebben gevolgen voor de rijroute van tram 15, 16 en 17. Tram 15 gaat vanaf zondag 30 september rijden tussen Nootdorp en een tijdelijke halte aan de Schedeldoekshaven. Tram 16 gaat vanaf zondag 30 september rijden tussen de Dorpskade en de tijdelijke halte aan de Schedeldoekshaven. Tram 17 gaat van zondag 30 september rijden tussen de Volmerlaan in de Plaspoelpolder en het Statenkwartier.

Meer informatie is te vinden op www.htm.net.