Gemeente Den Haag

Donderdagavond 27 september zijn 31 foutparkeerders bekeurd tijdens een handhavingsactie van brandweer, politie en de Haagse Milieu Service (HMS) in Laak. Drie auto's werden weggesleept. De boetes werden uitgeschreven omdat de voertuigen van de brandweer, HMS, politie of gemeente niet konden passeren door fout geparkeerde auto's. Meestal gaat het daarbij om auto's die op de hoek van de straat geparkeerd staan, waardoor de grote voertuigen van de hulpdiensten en de vuilniswagens de bocht niet kunnen maken.

Om de veiligheid in de wijk te verbeteren zal de politie de komende tijd blijven toezien op fout geparkeerde auto's. Daarnaast wordt er gekeken of de parkeersituatie door extra belijning of herinrichting van de openbare ruimte kan worden verbeterd. Om de veiligheid in de wijk te kunnen garanderen is bereikbaarheid van de wijk voor de hulpdiensten essentieel.

Veiligheidsplan
De aanpak van foutparkeerders in de wijk maakt onderdeel uit van het plan 'Een veilig Den Haag (2): een opdracht aan alle Hagenaars'. Dit plan beschrijft hoe Den Haag werkt aan veiligheid. In 2010 moeten de criminaliteit en overlast met 20-25 procent zijn gedaald en de Hagenaar zich veiliger voelen. Voor de gemeente Den Haag heeft dit hoge prioriteit.

Meer informatie
Bekijk op www.denhaag.nl/veilig hoe Den Haag werkt aan veiligheid. Hier leest u meer over de actie en de uitvoering van het plan 'Een veilig Den Haag (2): een opdracht aan alle Hagenaars'.