Gemeente Teylingen


Gemeente werkt handhavingsplannen uit


01 oktober 2007

PERSBERICHT 28 september 2007 - Het college van B&W van Teylingen heeft de nota Handhaving 2007-2010 in ontwerp vastgesteld. Deze nota Handhaving 2007-2010 geeft aan hoe de gemeente Teylingen de komende vier jaar de handhaving willen versterken. Nu is de beurt aan de inwoners om hun mening te geven.

Zij hebben zes weken de tijd om hun zienswijze te geven. Klik hier voor de nota. Reageren kan via het formulier, per e-mail of per brief.

Beleidskader

De nota is vooral bedoeld als kader, waarbinnen de gemeente acties opstart. Deze acties gaan over de verschillende terreinen van handhaving. Dit zijn bouw- en woningtoezicht, openbare orde en milieu. In de nota gaat het vooral over beleidsvoornemens en de met ingang van 2008 op te stellen uitvoeringsprogramma's op de diverse gebieden. Ook hoe de gemeente de samenwerking tussen de verschillende instanties (politie, milieudienst, Hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland) wil versterken, staat in de nota beschreven. Op enkele punten is ook al concreet beleid opgenomen, bijvoorbeeld als het gaat om gedogen, de wijze van het opleggen van sancties (boetes bijvoorbeeld) en het al dan niet toestaan van permanente bewoning van kampeermiddelen en recreatiewoningen. Ook is er aandacht voor de manier waarop de inwoners geïnformeerd worden over welke regels er gelden in de gemeente en het hoe en waarom van handhaving.

Ter inzage

Alle inwoners van Teylingen kunnen hun mening geven over de nota. Deze ligt met ingang van 3 oktober tot en met 14 november 2007 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim en vindt u hier. Ook kunt u een digitaal formulier invullen om te reageren. U kunt ook reageren per brief (College van B&W, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout o.v.v. Handhaving) of via een e-mail. Alle reacties worden bestudeerd en waar mogelijk meegenomen in de definitieve versie van de nota.