Delta Lloyd introduceert het Europees Deelnemingen Fonds

01/10/2007 11:22



Weber Shandwick Nederland



Amsterdam, 1 oktober 2007 - Delta Lloyd Asset Management kondigt vandaag de start aan van de emissie van het Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds. Met een geconcentreerde portefeuille van deelnemingen in ondergewaardeerde Europese small en midcaps, streeft Delta Lloyd Asset Management naar een hoog dividendrendement voor particuliere beleggers en institutionele investeerders.

Het Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds is een vervolg op het succesvolle Delta Deelnemingen Fonds. Met een geconcentreerde portefeuille van maximaal 25 deelnemingen kan Delta Lloyd zich actief opstellen naar de ondernemingen waarin het investeert. Deze focus maakt het mogelijk om de ontwikkelingen bij de ondernemingen binnen het fonds op de voet te volgen en hun prestaties beter te beoordelen.

Alex Otto, als fondsmanager eindverantwoordelijk voor zowel het Delta Deelnemingen Fonds als het nieuwe Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds, zegt hierover: "Met het Delta Deelnemingen Fonds hebben we laten zien dat we door zorgvuldige analyses de juiste bedrijven weten te selecteren, maar we willen ons niet beperken tot Nederland. We zien ook in Europa voldoende kansen om te investeren in ondergewaardeerde kleine en middelgrote bedrijven met groeipotentieel."

Inschrijven op het Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds kan vanaf 1 oktober tot en met 26 oktober. Op donderdag 1 november zal de eerste beursnotering plaatsvinden. Voor meer informatie verwijzen wij naar het prospectus, dat te downloaden is via www.koerslijn.nl.

Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds:

- Beheerder: Delta Lloyd Asset Management

- Fondstype: Aandelen

- Juridische structuur: Fiscale Beleggings Instelling (FBI)
- Datum 1e koers: 1 november 2007

- Beheervergoeding: 1,25% per jaar

- Performance fee: Indien in een boekjaar het rendement (inclusief dividend) hoger is dan 10% wordt over het meerdere 15% performance fee in rekening gebracht. Een negatief rendement (inclusief dividend) over het vorige boekjaar dient eerst te worden goedgemaakt.
- ISIN Code: NL0006056509

- Dividenduitkerend: april 2009





http://www.webershandwick.com