Ingezonden persbericht


Microsoft presenteert strategie en plannen op het gebied van Software + Services voor ondernemers

Introductie van Microsoft Online en Microsoft Office Live Workspace: oplossingen die client, server en online diensten met elkaar combineren

Schiphol-Rijk, 1 oktober 2007 - Microsoft heeft vandaag een nieuwe fase in zijn strategie voor online diensten uiteengezet. Een nieuw productaanbod combineert client-, server- en servicessoftware tot online oplossingen voor individuele gebruikers en ondernemingen. In dit nieuwe productaanbod worden de elementen van client-toepassingen gecombineerd met software die op grote servers draait, en met nieuwe internetdiensten.

Microsoft zal de komende maanden een brede verscheidenheid aan nieuwe diensten introduceren. Deze vallen onder twee bekende dienstenreeksen: Microsoft Live en Microsoft Online . Het aanbod loopt uiteen van services die Microsoft of Microsoft-partners verzorgen (hosten), tot oplossingen die in-huis bij de klant draaien. Zo kunnen klanten beschikken over de software die zij nodig hebben, op de manier die hun voorkeur heeft.

Microsoft Live services combineren software en internetdiensten tot naadloze, persoonlijke en geïntegreerde oplossingen voor eindgebruikers, die van overal toegankelijk zijn. Zowel individuele eindgebruikers als organisaties krijgen hierdoor meer keuze bij hun interactie met mensen, informatie en belangrijke bedrijfstoepassingen. Dit alles vereist slechts minimaal beheer.

Microsoft Online services zijn gericht op organisaties met zwaardere IT-behoeften. Kracht en flexibiliteit staan daarbij voorop. Met Microsoft Online services kunnen ondernemers de toegang tot informatie controleren, gebruikers beheren, beleidsregels afdwingen en voldoen aan hoge eisen ten aanzien van beschikbaarheid. Tegelijkertijd voorzien deze services in de prestaties, schaalbaarheid, beveiliging, beheerfaciliteiten en service level-mogelijkheden die bedrijfskritische toepassingen en systemen vereisen.

Microsoft heeft vandaag het volgende aangekondigd:


* Microsoft Office Live Workspace - een nieuw, op het web gebaseerd onderdeel van Microsoft Office, dat mensen online toegang geeft tot hun documenten en deze gemakkelijk met anderen laat uitwisselen.
* Microsoft Exchange Labs - een R&D-initiatief waarmee nieuwe mogelijkheden en functionaliteit voor berichtenverkeer en unified communications kunnen worden getest in grootschalige omgevingen.
* Verdere ondersteuning voor Microsoft Dynamics CRM Live, voor klanten en partners.
* De Microsoft Office Live hosted dienst voor kleine ondernemers krijgt een nieuwe naam: Microsoft Office Live Small Business. Deze service verschaft kleine ondernemers een oplossing voor bekende zakelijke uitdagingen, zoals basis IT-diensten en sales- en marketingdiensten.

Microsoft Online: serviceoplossingen voor ondernemers

De Microsoft Online-familie van online diensten is in de Verenigde Staten per direct beschikbaar voor organisaties met 5.000 of meer werkplekken. Ze omvat:


* Microsoft Exchange Online

* Microsoft Office SharePoint Online

* Microsoft Office Communications Online

* Microsoft Office Live Meeting

Met Microsoft Online kunnen organisaties zich meer concentreren op belangrijke zakelijke projecten, terwijl ze toch voldoen aan alle zakelijke eisen op het gebied van compliancy en beschikbaarheid. Microsoft Online services zullen worden aangeboden via Microsoft of via Microsoft partners. Klanten krijgen hiermee een nieuwe keuzemogelijkheid in het gebruik van Microsoft-software.

De Microsoft Online-diensten komen in de loop van 2008 wereldwijd beschikbaar. De markt voor dergelijke online diensten groeit in ons land al jaren zeer sterk. Microsoft heeft in Nederland al ruim 500 partners die gehoste oplossingen aanbieden, waaronder KPN, met:


* Document delen online, een onlangs geïntroduceerde dienst waarmee medewerkers van MKB-organisaties via een gehoste Microsoft Sharepoint-oplossing efficiënter kunnen samenwerken aan documenten.
* Hosted Exchange, een gehoste e-mailoplossing voor de zakelijke markt op basis van Microsoft Exchange die al jaren zeer succesvol in de Nederlandse markt wordt gebruikt.

Andere actieve Nederlandse hostingpartners zijn:

* Netsourcing

* IS Internet Services

* Infosupport

* Siennax

Office Live Workspace

Office Live Workspace is een van de eerste diensten in een geheel nieuwe reeks. Deze dienst is gratis en laat mensen:


* Overal hun documenten gebruiken organiseer online documenten en projecten voor het werk, voor school en voor thuis, en bewerk ze vanaf iedere computer, zelfs als deze niet verbonden is met het netwerk van de zaak of van school. Gebruikers kunnen ruim 1.000 Microsoft Office-documenten online op een één plek bewaren en ze via het web benutten.
* Samenwerken met anderen mensen kunnen gezamenlijk werken aan projecten binnen een beveiligde workspace die alleen op uitnodiging toegankelijk is. Hierdoor kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat er verschillende versies van documenten ontstaan wanneer concepten naar meerdere mensen worden gemaild. Zelfs als deelnemers geen desktopversie van Office hebben, kunnen ze documenten toch via hun browser bekijken en van commentaar voorzien.
* Toegang tot het kantoor krijgen via het web - Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel en Outlook worden inzetbaar op de eigen pc.

Via www.officelive.com kunnen belangstellenden zich al registreren voor de Engelstalige bètaversie van Office Live Workspace.

Microsoft Dynamics CRM Live

Ruim 11.000 klanten, met 475.000 gebruikers, profiteren al van de voordelen van Microsoft Dynamics CRM-oplossingen, in-huis of werkend met een oplossing die een partner host. Een nieuwe versie van Microsoft Dynamics CRM - met de codenaam Titan - ondersteunt beide gebruiksmodellen tegelijkertijd. Klanten kunnen hierdoor op ieder moment het model kiezen dat het beste aansluit op hun behoeften.

In het kader van een Early Access Programma dat deze maand werd gelanceerd, maken ruim 100 klanten en partners al gebruik van de nieuwe Microsoft Dynamics CRM Live-service. Deze eerste gebruikers noemen drie redenen waarom ze kiezen voor een Microsoft on-demand aanbod:


1. Ze hebben een betere en bekende gebruikersbeleving op basis van Microsoft Office en Outlook,


2. de total cost of ownership is lager dan bij traditionele on-demand leveranciers,


3. als hun zakelijk behoeften veranderen kunnen ze schakelen tussen on-demand en in-huis modellen,.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer Microsoft Office Live en Microsoft Dynamics CRM Live in Nederland beschikbaar komen.

Microsoft Exchange Labs: uittesten van nieuwe mogelijkheden voor berichtenverkeer en unified communications binnen grootschalige omgevingen

Microsoft Exchange Labs is een R&D-initiatief die nieuwe testmogelijkheden en functionaliteiten voor berichtenverkeer en unified communications biedt binnen grootschalige omgevingen. Aanvankelijk gelanceerd in samenwerking met universiteiten en scholen, is Exchange Labs een van de manieren waarop Microsoft de hostingkosten voor Exchange Server wil terugbrengen, terwijl tegelijkertijd constructieve feedback wordt verzameld over nieuwe features en functionaliteit.

Microsoft werkt voortdurend aan innovatieve toekomstige versies van Microsoft Exchange Server. Microsoft Exchange Labs verzamelt daartoe input van de volgende generatie kenniswerkers. Deze generatie gebruikt technologie om op een andere manier te communiceren dan hun voorgangers.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht