Gemeente Teylingen

Sassenheim zuidwest

Veel interesse voor wijkwandeling in Sassenheim zuidwest


01 oktober 2007

PERSBERICHT 1 oktober 2007 - De derde Teylinger wijkmarkt, in Sassenheim zuidwest, is goed verlopen. De bewoners spraken met raads- en collegeleden onder andere over de bouwplannen in de wijk, de verkeersveiligheid, de dienstverlening van de gemeente en de fruitbomen in de Postwijk.

Het gemeentebestuur van Teylingen bezoekt een aantal keren per jaar een wijk in de gemeente. Zaterdag 29 september was de wijk Sassenheim zuidwest aan de beurt.

Raad en college wandelen door de wijk Bewoners geven uitleg

Van 13.00 tot 15.00 uur wandelden de raadsleden en wethouders door de wijk. Bewoners hadden van te voren hun onderwerpen aangegeven waarover men in de wijk met het bestuur van gedachten wilde wisselen. Ondanks het wisselvallige weer was er veel belangstelling voor deze wandeling. Tijdens de wijkwandelingen (er liepen twee groepen) gaven bewoners ter plaatse aan waar ze zich zorgen over maakten. Een belangrijk onderwerp waar men zich zorgen over maakt is de verkeersveiligheid in de kinderrijke woonwijken. Kruispunten die door hoge begroeiing niet overzichtelijk zijn, verkeersveiligheid rondom de basisscholen en snelheidsovertreders in smalle straten en een betere bestrating (Zandslootkade) waren aandachtspunten. Een ander belangrijk punt was de overlast van vallende appels en peren in het openbaar groen. Deze veroorzaken veel overlast en mening bewoner van de Postwijk heeft hiervoor aandacht gevraagd. Zowel in de Oranjebuurt als de Postwijk is gekeken naar de staat van de wijk.

De wijkmarkt werd erg gewaardeerd Na de wijkwandeling begon de wijkmarkt om 15.00 uur. De Teylingse politici hadden zich verdeeld over een aantal marktkramen met specifieke thema´s. De bewoners kwamen zo op een informele manier in gesprek met hun gemeentebestuur. De bewoners waardeerden het initiatief van de gemeenteraad. Vooral het informele karakter van de wijkmarkt werd positief gewaardeerd.

Initiatief van de gemeenteraad

De wijkmarkt is een initiatief van de gemeenteraad. De raad wil het `raadhuis' uit en bewoners de gelegenheid geven met de raad te praten. Raad en college vinden het belangrijk om in gesprek te komen met inwoners en belanghebbenden en bezoeken daarom alle wijken in de gemeente. Zaterdag 17 november gaat het gemeentebestuur naar de wijk Hoogh Teylingen in Voorhout. De eerste wijkmarkt vond ook plaats in Voorhout, op 24 maart 2007 in het oude dorp. De tweede wijkmarkt was in Het Lage Land van Warmond op 16 juni 2007. De komende twee jaar bezoekt het gemeentebestuur nog alle andere wijken in Teylingen.