Gemeente Teylingen

`Vitaal en vernieuwend'

Teylingen presenteert toekomstvisie `Vitaal en vernieuwend'


01 oktober 2007

PERSBERICHT 1 oktober 2007 - De gemeente Teylingen is samen met de inwoners bezig met het opstellen van een ruimtelijke toekomstvisie. Begin dit jaar hebben de inwoners kunnen meepraten over de toekomstige inrichting van Teylingen. Op basis van deze inbreng is de Ontwerptoekomstvisie opgesteld met de titel `Vitaal en vernieuwend'. Op 4, 8 en 9 oktober wordt de visie gepresenteerd tijdens informatieavonden in Voorhout, Sassenheim en Warmond.

Keuzes

In `Vitaal en vernieuwend' worden belangrijke keuzes voor de toekomst gemaakt. Wat moet er gebeuren om er voor te zorgen dat Teylingen in 2030 een aantrekkelijke gemeente is om in te wonen, werken en recreëren?

Wethouder Gerrit van der Meer is trots op de visie. "De uitkomsten van de debatten zijn er goed in terug te vinden. Er is een zorgvuldige afweging van de verschillende belangen gemaakt".

Informatiebijeenkomsten

De komende weken zijn er informatiebijeenkomsten. Dan worden de hoofdlijnen van `Vitaal en vernieuwend' gepresenteerd. De leden van het college geven uitleg over de gemaakte keuzes en beantwoorden reacties uit de zaal. In een speciale huis aan huis brochure zijn de inwoners hiervoor uitgenodigd. "We willen graag uitleggen waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt en toetsen of we met elkaar op de goede weg zijn", aldus wethouder Gerrit van der Meer.

De avonden zijn op de volgende data en plaatsen:

Voorhout

Donderdag 4 oktober 2007, Teylingen College, Sector KTS, Leidsevaart 4

Sassenheim

Maandag 8 oktober 2007, Theater 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40a

Warmond

Dinsdag 9 oktober 2007, Sociaal Cultureel Centrum Het Trefpunt, Herenweg 80

De aanvang is 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Aanmelding voor de informatieavonden kan bij het contactcentrum van de gemeente, telefoon 0252 - 783 300, of via het formulier. Klik hier voor de Ontwerptoekomstvisie. Wilt u een reactie geven op de toekomstvisie gebruik dan het reactieformulier.

En daarna?
De reacties tijdens de informatieavonden en via de website worden aangeboden aan de raad. Aan het einde van dit jaar vergadert de raadscommissie Ruimte over de visie, waarna de raad de visie vaststelt. In de raadscommissie Ruimte kan ingesproken worden. De exacte data van deze vergaderingen worden nog bekend gemaakt.