Gemeente Leeuwarden

PvdA: Vragen over restauratie stadsbegraafplaats

Bron: PvdA (01-10-2007)
Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders zoals bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het reglement van orde van de gemeenteraad van Leeuwarden.
Recentelijk werden wij door u geïnformeerd over uw besluit om de restauratie van de Stadsbegraafplaats aan te melden voor het televisieprogramma Restauratie. In dit programma strijden naar wij hebben begrepen een 14-tal grote restauratieprojecten in Nederland om de hoofdprijs in de vorm van een financiële bijdrage van maximaal 1 miljoen aan het winnende plan.

De PvdA fractie vind het een prima besluit van het college om deze voor Leeuwarden zeer belangrijke restauratie voor deze wedstrijd aan te melden.

Uiteraard is het beschikken over een kwalitatief sterk restauratieplan en een goede begroting essentieel voor een kansrijke deelname aan deze wedstrijd.

Minstens zo belangrijk echter is echter de presentatie van het plan en de campagne die de publieke aandacht op dit project moet vestigen. De uitslag van deze wedstrijd wordt namelijk bepaald door de stemming van het publiek dat via sms of telefoon haar stem op één van de 14 deelnemende projecten uitbrengt.

Ervaringen in het verleden hebben laten zien dat Leeuwarden voor wat betreft de presentaties van de kwaliteiten en de ambities van de stad zich naar de mening van onze fractie veel te bescheiden opstelt.

Wij verzoeken het college dat ook om er in het kader van deze wedstrijd echt werk van te maken. De restauratie van de Stadsbegraafplaats verdient het dat er een stevige campagne gevoerd wordt om de Leeuwarder,zo niet de Friese bevolking te bewegen om in grote getale haar stem uit brengen op dit belangrijke restauratieproject.

Wij willen graag van uw college vernemen of u met ons van mening bent dat de genoemde stevige campagne door de gemeente georganiseerd moet worden en wij horen graag welke acties u gaat ondernemen.