BASF

Vanaf vandaag - maandag 1 oktober - opereert BASF Resins B.V. onder de vlag BASF Nederland B.V. De vestiging in Nijehaske (bij Heerenveen) is sinds 1 juli 2006 onderdeel van BASF en telt 152 medewerkers. Zij maakt onderdeel uit van de divisie Performance Chemicals binnen de BASF-groep.
De vestiging in Nijehaske ontwikkelt, produceert en verkoopt kunstharsen en emulsies in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Deze producten zijn een belangrijke grondstof voor de grafische en coating industrie.
De verandering betekent een sterke uitbreiding voor BASF Nederland B.V., die haar hoofdvestiging in Arnhem heeft.

BASF Nederland B.V.
Naast de locaties Arnhem en Nijehaske heeft BASF Nederland B.V. nog vestigingen in De Meern en Apeldoorn. De vestiging in De Meern produceert, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige katalysatoren. Daarbij beschikt zij over een uitgebreid research laboratorium. De hoogwaardige katalysatoren worden gebruikt in de chemische, de petrochemische, voedingsmiddelen en farmaceutische industrie over de hele wereld.
De vestiging in Apeldoorn ontwikkelt, produceert en verkoopt masterbatches (in de vorm van granulaat, pasta en poeders) die kleur geven aan talloze producten.
Wilt u meer lezen over de bedrijven van BASF in Nederland, kijk dan op www.basf.nl .

De BASF groep
BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie en Gas.
Als een betrouwbare partner in nagenoeg alle branches helpen wij onze klanten met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten, succesvol te zijn. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid en draagt hiermee bij aan een betere toekomst. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers en een omzet van meer dan 52,6 miljard euro in 2006. Aandelen van BASF worden verhandeld op de aandelenbeurzen in Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op internet: www.basf.com

BASF Nederland B.V., 01 okt 2007

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378