KPN NV

Den Haag, 01-10-2007

Dit is beveiligen.nl kiest voor veilige en flexibele infrastructuur van KPN

De landelijke beveiligingsorganisatie Dit is beveiligen.nl, een initiatief van ATN Beveiliging, gaat voor zijn IP-beveiligingsoplossing gebruikmaken van Economy IP-VPN van KPN. De infrastructuur van KPN wordt gebruikt om onder meer winkels, bedrijventerreinen, scholen, logistiek- en automobiel bedrijven te beveiligen. Dat gebeurt met camera's en intelligente sensoren. Ook de videomeldkamer, monitoring en opvolging maken deel uit van de oplossing. Het videosurveillancesysteem signaleert iedere beweging en geeft dit direct door aan de videomeldkamer. KPN en Dit is beveiligen.nl hebben een overeenkomst gesloten voor de periode van 5 jaar.

Slimme en voordelige beveiliging Dit is beveiligen.nl biedt een intelligent IP-videosurveillancesysteem aan dat heel eenvoudig zelf is samen te stellen. Van intelligente camera's met videoanalyse tot het toezicht houden op het systeem op één centrale plek. Via deze camera's kan snel worden geanalyseerd of het nodig is om de politie of brandweer in te schakelen. Zo is het mogelijk om actie te ondernemen voordat een mogelijke inbraak plaatsvindt of het op heterdaad betrappen van de daders. `Doordat bij deze oplossing mensen door slimme camera's worden vervangen, is een betrouwbare en veilige infrastructuur onmisbaar om de videobeelden goed te registreren', aldus Otto Vroegop, directeur van Dit is beveiligen.nl. `Onze klanten moeten altijd kunnen vertrouwen op een technische omgeving die stabiel is, zodat de beveiliging nooit in gevaar komt. KPN biedt ons deze veilige en flexibele infrastructuur met Economy IP-VPN.'

Keurmerk Veilig Ondernemen Met Economy IP-VPN van KPN beschikken klanten over een oplossing die zeer geschikt is voor digitale beveiliging. Zij krijgen hiermee een eigen, besloten virtueel netwerk op basis van IP, dat veilig en gemakkelijk te beheren is zonder al te hoge kosten. Het netwerk voldoet aan de eisen van het beveiligingsplan van het keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen en winkelcentra. Dit zorgt ervoor dat verschillende bedrijven of vestigingen met elkaar verbonden kunnen worden. Tevens sluit dit aan op het alarmconvenant dat 1 april jl. is ingevoerd, dat voorschrijft dat de politie pas mag optreden wanneer de alarmmelding is geverifieerd door een persoon of camera.