AutoRai

Negen Nederlanders in actie tijdens Porsche Mobil1 Supercup 2007

(10/1/2007)
Dit jaar verschenen er meer landgenoten dan ooit aan de start in de Porsche Mobil1 Supercup, de meest prestigieuze merkencup ter wereld. Bij de elf races van het seizoen, die allemaal plaatsvonden in het voorprogramma van de Formule 1 Grands Prix, kwamen er in totaal niet minder dan negen Nederlandse coureurs in actie. De spectaculaire raceklasse met de 400 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup spreekt enorm tot de verbeelding.
De best geklasseerde Nederlandse rijder in de eindrangschikking van de Porsche Mobil1 Supercup 2007 is Patrick Huisman, die dit seizoen voor het Duitse team Konrad Motorsport uitkwam. De viervoudig Supercup-kampioen won medio september op het circuit van Spa-Francorchamps de laatste race van het seizoen en eindigde drie keer als tweede: in Bahrein, Monaco en Silverstone. Jeroen Bleekemolen stapte in Monaco in bij het Team Bleekemolen en schreef daar gelijk de wedstrijd op zijn naam. Vanaf de race in Magny-Cours kwam hij uit voor het Golden Spike Pertamina Indonesia Racing Team, gerund door het Nederlandse Jetstream Motorsport. Daarmee won hij de races op de Nürburgring en in Istanboel, waar de Porsche Mobil1 Supercup voor het eerst in actie kwam. Broer Sebastiaan Bleekemolen, vader Michael Bleekemolen en debutant Jaap van Lagen kwamen eveneens in actie onder de vlag van Team Bleekemolen.

Het HSF Team Porsche Eindhoven werd gevormd door Paul van Splunteren en Simon Frederiks, die tijdens de voorlaatste race van het seizoen op het circuit van Monza voor het eerst in de punten reden. Robert van den Berg kwam in de eerste helft van het seizoen in actie met zijn eigen team Harderâs Plaza Racing, waarvoor ook Menno Kuus racete in Bahrein en Monaco.

De titelstijd in de Porsche Mobil1 Supercup werd pas beslist tijdens de laatste race op Spa-Francorchamps. Evenals vorig jaar mag de Brit Richard Westbrook zich kampioen noemen.