Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 1 oktober

* MANNEN AANGEHOUDEN; VUURWAPENS AANGETROFFEN

ROTTERDAM-WEST - Politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden. Rond half twee viel de melding dat er een verdachte auto in de Aakstraat stond. Daar aangekomen bleek dat er in de auto drie mannen zaten. Kort onderzoek wees uit dat één van hen een openstaande boete van 230 euro had. Hij werd aangehouden. Tijdens de veiligheidsfouillering ontdekten de agenten een mes en een revolver in de broek van de 30-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel.
Hierop is ook de auto gecontroleerd. Uit de auto kwamen twee messen, een busje pepperspray en een geladen vuurwapen tevoorschijn. Deze zijn in beslag genomen. Ook de andere inzittenden, een 28-jarige Rotterdammer en een 33-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, zijn aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel hield, om de verkeersveiligheid te vergroten, zondagmorgen vroeg, een alcoholcontrole op de Lombardkade. Tussen kwart over vijf en zeven uur zijn 22 bestuurders gecontroleerd. Van hen bleken er vier teveel alcohol genuttigd te hebben. Van één automobiliste is direct het rijbewijs ingevorderd. Mevrouw had reeds een rijontzegging en stapte toch weer achter het stuur.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD
MIDDELHARNIS - Het rijbewijs van een 32-jarige inwoner uit Sommelsdijk is zondagavond door politiepersoneel ingevorderd toen bleek dat de man 2.2 promillage alcohol in zijn bloed had. Rond kwart voor tien werd de man op de Doetinchemsestraat, rijdend in een bestel auto, gecontroleerd. Na de ademtest op het bureau bleek de man ruim vier keer het toegestane alcohol in zijn bloed te hebben. De auto van de man is inbewaring genomen.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten van district West hebben zondagochtend twee jongens aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een auto aan de Korfmakersstraat. Rond zes uur belde een getuige dat twee jongens de ruit van een auto ingooiden. Hij gaf aan dat de twee richting metrostation Marconiplein liepen. Hier konden agenten het tweetal, een 16-jarige Rotterdammer en een
19-jarige inwoner van Capelle aan de IJssel aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* STEEKPARTIJ
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel stelt een nader onderzoek in naar een steekpartij die zondagmorgen vroeg, rond tien over half zeven, op de Drinkwaterweg plaatsvond. Een 27-jairge Rotterdammer werd door een aantal personen, waarmee hij al langer ruzie had, belaagd en gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus MC.


* CONTROLE TIJDENS BRANDERSFEESTEN
SCHIEDAM - De politie heeft diverse controles uitgevoerd tijdens de Brandersfeesten 2007.
De Brandersfeesten zijn vrijdag, zaterdag en zondag succesvol verlopen. De dagen zijn goed bezocht en rustig verlopen. In totaal heeft de politie 13 aanhoudingen verricht voor mishandeling, belediging, bedreiging, wildplassen en Wet ID. Daarnaast schreven agenten 101 bekeuringen uit voor de overtreding van de APV en voor diverse verkeersovertredingen. Politiemensen hielden één persoon aan omdat deze teveel alcohol had gedronken met een alcoholpromillage van 1,7 in het bloed. Een auto is weggesleept. Drie personen zijn onwel naar het ziekenhuis afgevoerd.


* EENZIJDING ONGEVAL DOOR BUSSLUIS
BERGSCHENHOEK - Een 19-jarige Rotterdammer zag zondagavond een bussluis, de bijbehorende borden, verkeerslichten en driehoek, op de Hoeksekade over het hoofd. Vervolgens reed hij tegen de in het wegdek gebouwde driehoek en werd gelanceerd waarna hij op zijn dak terecht kwam.
De bestuurder en zijn 17-jarige Rotterdamse passagier zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis.


* OPENSTAANDE BOETES GEIND
ROTTERDAM-NOORD - Politiepersoneel van district Noord inde zondag op diverse locaties openstaande boetes. Een man die nog 37 dagen hechtenis en een vrouw die nog 60 dagen haar straf moest uitzitten werden aangehouden en ingesloten.


* DRUGSTOURIST AANGEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben zondagmiddag een man aangehouden. Om zogenaamd drugstourisme tegen te gaan, wordt er preventief onderzoek gedaan naar mogelijke verdachten. Rond half twee viel de melding dat een verdachte Franstalige man over de Schiedamseweg liep. Tijdens een korte achtervolging bezocht hij verschillende coffeeshops. Hierna liep de Fransman naar een auto met een Frans kenteken. Voordat hij instapte ging hij op zijn knieën zitten en verstopte iets onder de bestuurders stoel.
Hierop is hij aangehouden. Bij fouillering werden er kleine hoeveelheden cocaïne hashish, heroïne en methadon gevonden. Echter, onder zijn bestuurdersstoel had hij ook een ruime hoeveelheid drugs verstopt, waaronder wiet, hasj en cocaïne De 45-jarige Fransman is overgebracht naar het politiebureau. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.


* EVACUATIE NA BRAND IN PARKEERGARAGE
ROTTERDAM-WEST - De politie en brandweer hebben 60 bewoners geëvacueerd na een brand in een parkeergarage in een appartementencomplex aan de Lloydstraat. In de nacht van zondag op maandag, rond kwart over vier, brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in een parkeergarage onder een aantal woningen. Door de brandweer werd met groot materieel uitgerukt en bestreed de brand. Na ongeveer een uur was de brand onder controle. Er is ook een blusboot van de Havendienst ingezet. De politie heeft daarna met bussen ongeveer 60 mensen geëvacueerd naar een politiebureau in de omgeving. De gemeente heeft een centraal informatienummer beschikbaar gesteld voor vragen: 0800-1545. De Lloydstraat is afgesloten, daardoor is ondermeer het Scheepvaartcollege niet meer bereikbaar voor studenten, waardoor de lessen niet doorgaan. De opvang van bewoners en studenten is in de loop van de ochtend verplaatst naar wijkaccommodatie Pier 80 aan de Rosener Manzstraat
80. Bouw- en Woningtoezicht stelt een onderzoek in naar de huidige toestand van het pand. Zes auto's zijn uitgebrand. De politie onderzoekt de toedracht.


* MINDERJARIGE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district de Feijenoord-Ridderster hebben zondagavond rond negen uur een automobilist aangehouden. Hij liep tijdens een verkeerscontrole op de Groene Hilledijk tegen de lamp. De Rotterdammer kon geen rijbewijs tonen. Uit zijn identiteitsbewijs werd duidelijk waarom. De jongen was pas 16 jaar oud. Toch was dit niet zijn eerste bekeuring als 'automobilist', hij is in 2005 al eens bekeurd voor rijden onder invloed. De jongen is overgebracht naar het politiebureau.


* JONGEN BEROOFD VAN SCOOTER; GETUIGENOPROEP

BARENDRECHT - Een 16-jarige jongen uit Barendrecht is zondagavond door twee jongens beroofd van zijn scooter. Het slachtoffer reed rond tien uur over het fietspad van de Walmolen toen hij door twee jongens bedreigd werd met een mes en zijn scooter moest afgeven. De twee overvallers stonden op het fietspad en dwongen het slachtoffer te stoppen. Ook moest het slachtoffer zijn mobiele telefoon afgeven.
Kort voor deze beroving werd eveneens op de Walmolen terhoogte van het basketbalveldje door vermoedelijk dezelfde daders getracht een
20-jarige Barendrechter te beroven. Dit slachtoffer reed op zijn fiets toen hij door twee jongens, eveneens met bivakmutsen en een mes, werd aangeroepen dat hij zijn spullen moest afgeven. Het slachtoffer gooide zijn fiets aan de kant en ging er lopend vandoor. De overvallers kozen vervolgens het hazenpad. De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in. Mocht u getuige zijn geweest of zelf slachtoffer zijn geworden van deze berovers neemt u dan contact op met het wijkteam Barendrecht telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* GEWOND NA GEVAARLIJK RIJGEDRAG
ROTTERDAM FEIJENOORD - Een 33-jarige inwoner van Den Haag is zondagmiddag gewond geraakt door gevaarlijk rijgedrag. De motorbestuurder haalde rond één uur een personenauto op de Bloemfonteinstraat in. Hierna wilde hij indruk maken met een zogenaamde 'wheelie', het rijden op één wiel. Dit mislukte en hij raakte de macht over het stuur kwijt, waarna Hagenaar ten val kwam en met zijn motor tegen een geparkeerde auto gleed. Tijdens de botsing liep de motorrijder rugletsel op. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.
De man was niet in het bezit van een motorrijbewijs en heeft nog
15 openstaande boetes waarvan een aantal verband houden met gevaarlijk rijgedrag. De politie doet nader onderzoek naar het ongeval.