Gemeente Hengelo

Open Dag bij brandweer en politie druk bezocht

Zaterdag 29 september kon iedereen een kijkje nemen in de keuken van brandweer en politie. Tijdens deze dag, gehouden bij post Noord aan de Torenlaan, waren er verschillende demonstraties te zien. Ook konden bezoekers zich over diverse veiligheidsaspecten laten informeren op de veiligheidsmarkt. Ondanks de langdurige regenval werd de open dag door duizenden bezoekers bezocht.

Demonstraties

Op het terrein gaven de brandweer en politie diverse demonstraties. De brandweer liet zien hoe een autobrand bestreden moest worden. De bikers van de politie hielden hierbij de verdachte aan die de auto in brand had gestoken. Daarnaast demonstreerde de brandweer de ongevalsprocedure gevaarlijke stoffen en liet de politie zien op welke wijze vuurwapengevaarlijke verdachten werden aangehouden. Bij de vijver aan de voorzijde was een demonstratie te zien van de duikers van brandweer Hengelo. Een persoon die met haar auto in het water was gereden werd door het duikteam gered. Naast de Hengelose brandweer en politie waren de Duitse collegas van het Technisches Hilfswerk uitgenodigd. Met behulp van speurhonden en speciaal hulpverleningsapparatuur bevrijdden zij een slachtoffer die onder puin terecht was gekomen. Naast de demonstraties konden de bezoekers diverse brandweer- en politievoertuigen bezichtigen, zelf een brandje blussen en zien hoe snel een brand zich ontwikkelt. Door de slechte weersomstandigheden kon de politiehelikopter helaas niet landen.

Veiligheidsmarkt

In de brandweerkazerne werd een veiligheidsmarkt georganiseerd. Verschillende instellingen leverden hieraan een bijdrage, zoals de Nederlandse Brandwondenstichting, Tactus, dierenambulance, Bureau slachtofferhulp, stadstoezicht, politie, Stichting historie brandweer Hengelo en het Hengelos Inbraakpreventieteam.