Scania


2007-10-01

Bezoek Scania op de Bedrijfsauto-RAI 2007

Op de komende Bedrijfsauto-RAI (25-10 t/m 16-11)staat de stand van Scania compleet in het teken van het nieuwe XPI EGR Euro 5 motorplatform.

Een nieuwe reeks 9 liter vijfcilinder en 13 liter zescilinder lijnmotoren die voldoen aan Euro 5 zonder AdBlue. Twee motoren voldoen zelfs aan de nog strengere EEV norm. U vindt ons op de vertrouwde plek in de Europahal.

Het nieuwe motorplatform is vanaf het begin geoptimaliseerd voor EGR (Exhaust Gas Recirculation) en voor Scania XPI, het nieuwe inspuitsysteem. Deze beslissing is ingegeven door de eisen en doelstellingen voor prestaties en verbruik, maar ook met het oog op consistente milieuprestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Met EGR worden de emissies al tijdens de verbranding verlaagd, waardoor er geen AdBlue nodig is.

Tevens presenteert Scania een nieuwe cabinereeks; de G-serie, een medium compacte klasse die veel zijn weg zal vinden in bouwvoertuigen, en een Highline variant voor de P-slaapcabine zodat ook voor internationaal distributievervoer een ideale cabine gekozen kan worden.

Graag tot ziens op de Bedrijfsauto-RAI 2007.