Gemeente Valkenswaard

fase werkzaamheden Damianusdreef

Tweede fase werkzaamheden Damianusdreef

Op maandag 10 september jl. is de eerste fase gestart van de aanpassing van de Damianusdreef in Dommelen. Deze fase duurt tot en met vrijdag 5 oktober aanstaande. De werkzaamheden omvatten het herbestraten van de rijbaan in de "kop" van de Damianusdreef vanaf de kruising met de Loonderweg tot aan de bocht in de weg en vervolgens het asfalteren van de bocht tot aan de kruising met de Boekweitbeemd-Kaarsmakerwei. Het klinkerdeel van de Damianusdreef is inmiddels weer toegankelijk. De kruising met de Vlasserwei / Wagenmakerwei ook.

Uitvoering tweede fase
De tweede fase start op maandag 8 oktober en duurt tot en met 11 november aanstaande, indien de weersomstandigheden gunstig zijn. De tweede fase betreft het stuk Damianusdreef net voorbij de kruising Dotterbeemd / Kantwerkerwei tot en met de bocht (inclusief de kruising Boekweitbeemd / Kaarsmakerwei).
De werkzaamheden omvatten het asfalteren en versmallen van de rijbaan en het aanpassen van de kruisingen.
De kruising Dotterbeemd/Kantwerkerwei blijft in de genoemde periode toegankelijk.
Het kruispunt Boekweitbeemd / Kaarsmakerwei is gedurende de periode van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 19 oktober gestremd. Het kruispunt gaat weer open op zaterdag 20 oktober. Het klinkergedeelte ter hoogte van sportpark `t Heike tot en met het einde van de Damianusdreef is gedurende de uitvoering van fase twee weer opengesteld.

Omleidingsroutes bus
Vanaf maandag 8 oktober tot en met vrijdag 19 oktober aanstaande rijdt de bus vanuit Valkenswaard rechtdoor op de rotonde met de Tienendreef naar de Brouwerijdreef. Vervolgens draait de bus rechtsaf de Keersopperweg op en rijdt via de Keersop en de Loonderweg naar de laatste halte op de Damianusdreef (Vlasserwei). Deze halte is weer in gebruik. De bus rijdt via de bovengenoemde route, in omgekeerde volgorde, Dommelen-noord weer uit.

Vanaf zaterdag 20 oktober tot en met het einde van de werkzaamheden aan de Damianusdreef rijdt de bus vanuit Valkenswaard rechtdoor op de rotonde met de Tienendreef naar de Brouwerijdreef. Vervolgens draait de bus rechtsaf de Keersopperweg op en rijdt via de Keersop en Boekweitbeemd richting de Damianusdreef. Op de Damianusdreef rijdt de bus naar de laatste halte (Vlasserwei) en rijdt vervolgens via dezelfde route, in omgekeerde volgorde, Dommelen-noord weer uit.

In de hiervoor genoemde straten wordt gedurende deze periode aan twee zijden een parkeerverbod ingesteld.

Tijdelijke bushaltes
Vanaf 8 oktober tot aan het einde van de werkzaamheden aan de Damianusdreef, worden de omleidingsroutes voor de bus voorzien van tijdelijke halteplaatsen. Die haltes vindt u op de volgende locaties:
* op de Brouwerijdreef nabij de rotonde Damianusdreef/Tienendreef;
* op de Keersopperweg nabij de hoek Munthof / Keersopperweg;
* op de Keersop ter hoogte van huisnummer 14 en 16.

In deze periode vervallen de halteplaatsen bij het Jorisdal en de Hovenierwei en blijft alléén de halte bij de Vlasserwei in gebruik.

Verwijzingsborden en omleidingsroutes
Gedurende de uitvoeringsperiode worden verwijzingsborden op de Damianusdreef geplaatst naar Schepelweijen-noord (rechtsaf via Kantwerkerwei) en naar de Keersopperbeemden-noord (linksaf via Dotterbeemd). De bezoekers van sportpark 't Heike worden omgeleid via omleidingsroute nummer 1. Hiervoor worden ook verwijzingsborden geplaatst.

Informatie per fase
De gemeente informeert met een brief degenen die aan (of vlak bij) de omleidingsroutes van de bus wonen, over de periodes waarin de bus door hun straat zal komen. Per fase publiceren wij over de werkzaamheden op de gemeentepagina in de Kempener Koerier en op deze website.

Met vragen over het voorgaande kunt u contact opnemen met de heer C. Dekkers van de afdeling Leefomgeving. Hij is te bereiken op het telefoonnummer 040-2083634.