Gemeente Valkenswaard

herinrichting Bakkerstraat en Peperstraat

Uitvoering herinrichting Bakkerstraat en Peperstraat

Op 24 september jl. is de herinrichting van (gedeelten van) de Bakkerstraat-Peperstraat van start gegaan. Sinds die datum is het gedeelte van de Bakkerstraat vanaf de kruising met de Leenderweg/Markt tot aan De Hofnar afgesloten. Aanvankelijk werd verwacht dat deze afsluiting al op 17 september zou ingaan en tot en met 5 oktober zou duren. De afsluiting is uiteindelijk een week later ingegaan en zal duren tot en met vrijdag 26 oktober aanstaande.

Fase 2: Bakkerstraat tussen De Hofnar en De Hegmulder Fase 2 van de herinrichting gaat van start op maandag 16 oktober. Vanaf die datum zal het gedeelte van de Bakkerstraat tussen De Hofnar en De Hegmulder afgesloten worden. Er is dus nog één week overlap met fase 1. De afsluiting van dit weggedeelte duurt naar verwachting tot en met vrijdag 16 november.

Wijziging in volgorde werkzaamheden
In alle eerdere publicaties en brieven was het uitgangspunt dat de aannemer vanaf de Bakkerstraat zou werken in de richting van de splitsing met de Peperstraat en van daaruit richting de Markt. Tot de werkzaamheden behoort echter ook het vervangen van de riolering en vanwege de aflopende (diepte)ligging hiervan is het nodig om, na de hiervoor genoemde werkzaamheden, éérst aan de slag te gaan in de Peperstraat en wel vanaf de Markt richting splitsing met de Bakkerstraat (dus net andersom dan voorheen was voorzien). Als laatste onderdeel komt dan het plein aan bod op de splitsing van beide straten.

Fase 3: Markt/Peperstraat tot aan De Hofnar
Fase 3 begint op maandag 29 november en omvat de afsluiting van het eerste stukje van de Peperstraat (inclusief het gedeelte ter hoogte van Markt nummer 49/51) tot aan de kruising met De Hofnar. Deze afsluiting duurt tot en met vrijdag 7 december.

Fase 4: Peperstraat tussen De Hofnar en splitsing Bakkerstraat Fase 4 start op maandag 12 november en omvat de afsluiting van de Peperstraat tussen De Hofnar en het plein op de splitsing met Peperstraat. Deze wegafsluiting duurt tot en met vrijdag 21 december.

Fase 5: Plein op splitsing Bakkerstraat-Peperstraat Fase 5 ten slotte, begint op maandag 26 november en omvat de werkzaamheden aan het plein op de splitsing van de Bakkerstraat en de Peperstraat. Deze fase duurt tot en met 1 februari 2008. Deze periode is langer dan de voorgaande vier. Dat komt onder meer omdat onder het plein een infiltratiebak gemaakt wordt voor de afvoer van regenwater uit de Peperstraat (water van dakvlakken en van verharding). Verder valt in fase 5 ook de kerstvakantie van de aannemer. In verband daarmee ligt het werk aan het plein stil van maandag 24 december tot en met vrijdag 11 januari.

Op 1 februari 2008 zou de gehele herinrichting van de Bakkerstraat en de Peperstraat voltooid moeten zijn. Uiteraard hangt de haalbaarheid van de hiervoor beschreven planning af van de weersomstandigheden.

Informatie
De bewoners zijn vooraf per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Per fase van het werk ontvangen de betreffende bewoners nader bericht over de bereikbaarheid van hun pand.

Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer R. Potma van adviesbureau RA infra. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2076163. Met overige vragen kunt u terecht bij mevrouw A. de Vries van de afdeling Leefomgeving, team Realisatie van de gemeente. Zij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083699.