Gemeente Valkenswaard

Nieuwsbrief wijkontwikkeling t Gegraaf verspreid

Nieuwsbrief wijkontwikkeling `t Gegraaf verspreid

In het weekeinde van 29 en 30 september is huis-aan-huis in 't Gegraaf weer een nieuwsbrief verspreid over het wijkontwikkelingsproject in deze wijk. De nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de gemeente Valkenswaard en Woningbelang en bevat informatie over het Wijkontwikkelingsplan "Gewoon 't Gegraaf". Dat plan is dit jaar afgerond en vervolgens vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard en het bestuur van Woningbelang. Het vastgestelde Wijkontwikkelingsplan (kortweg: WOP) heeft een looptijd van 4 jaar. De nieuwsbrief bevat een artikel over het overzicht van te nemen maatregelen in de periode 2007 tot en met 2010, zoals ook opgenomen in een hoofdstuk van het WOP.

Die maatregelen hebben betrekking op 6 thema's: verkeer, betrokkenheid, wonen, welzijn, zorg en overlast. Om een goede uitvoering van de voorgestelde maatregelen mogelijk te maken, zal de organisatiestructuur van het wijkontwikkelingsproject veranderen. Ook over die nieuwe structuur is informatie te vinden in de nieuwsbrief. In die nieuwe structuur is een belangrijke rol weggelegd voor een te vormen Wijkcommissie en voor diverse werkgroepen. Voor zowel commissie als werkgroepen hebben zich al diverse bewoners van 't Gegraaf aangemeld. Meer deelnemers zijn echter nog van harte welkom. De nieuwsbrief bevat dan ook een bon waarmee wijkbewoners zich kunnen aanmelden voor de volgende werkgroepen: Wonen, Leefomgeving, Verkeer en Handhaving, Betrokkenheid en Communicatie en Functies in de wijk.

Ook belangstellenden voor het werk van de toekomstige wijkcommissie kunnen die belangstelling kenbaar maken. Dat kan schriftelijk of telefonisch bij het secretariaat van de wijkontwikkeling in het gemeentehuis, maar ook via een speciaal hiervoor ingesteld mailadres gegraaf@valkenswaard.nl.

In de nieuwsbrief zijn verder nog interviews te lezen met portefeuillehouder Mart Wijnen en wijkbewoners/nieuwe werkgroepleden Wendy Branderhorst en Erwin Vorstenbosch.

Meer informatie
Inwoners van 't Gegraaf krijgen de nieuwsbrief in hun brievenbus, maar wellicht wonen niet alle belangstellenden in 't Gegraaf. Voor hen - en voor iedereen die hem digitaal ter beschikking wil hebben - is de nieuwsbrief ook op deze website opgenomen. U vindt hem onder de groene fotobutton Leefbaarheid, rechts in het menu op de homepage. U kiest de optie Wijkontwikkelingsplan "gewoon 't Gegraaf" of u klikt hier. Ten slotte is de nieuwsbrief ook te vinden op de website van Bouwvereniging Woningbelang, www.woningbelang.nl. Daar kiest u op de openingspagina voor de optie 'Anders geïnteresseerd', vervolgens de optie 'publicaties'.

Met vragen over de wijkontwikkeling in 't Gegraaf kunt u terecht bij Ton Hendriks, wijkcoördinator van de gemeente Valkenswaard, telefoon 040-2083663 of via e-mail gemeente@valkenswaard.nl ter attentie van Ton Hendriks. Contactpersoon bij Woningbelang is Anton Maréchal, manager Klant en Wonen, telefoon 040-2083838 of via e-mail info@woningbelang.nl ter attentie van Anton Maréchal.